Coinbase kripto para saldırısına uğradı: 6 bin kişinin hesabı sıfırlandı

Kitapyurdu hack'lendi mi? Kullanıcı bilgileri tehlikede olabilir

Coinbase kripto para saldırısına uğradı ve oldukça büyük bir mağduriyet ortaya çıktı. Konuyla ilgili platform tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Gelen son detaylara göre Coinbase kripto para saldırısına uğradı. Platform tarafından yapılan açıklamalarda 6 bin hesabın sıfırlandığı ifade edildi. Bilgisayar korsanları saldırıya uğrayan hesaplardan yaklaşık olarak 12 milyon dolarlık Bitcoin çaldı. Bu durum birçok kişinin büyük zararlar etmesine neden oluyor.

Site ile ilgili yapılan açıklamalarda sms ile hesap kurtarma yöntemindeki bir açıktan faydalandıklarını söylediler. Bildiğiniz üzere hesap kurtarmak isteyen birisi SMS yöntemini kullanabiliyor. Böylece hesabını kurtarıp yeni bir şifre alabiliyor. Bilgisayar korsanları işte tam olarak bu yöntemi kötüye kullandı.

Coinbase kripto para saldırısına uğradığını açıkladı

Yapılan açıklamalarda Coinbase dürüst davrandı ve 3. parti uygulamaların bu işin içerisinde olduğunu söyledi. Platformdaki hesap ile ilişkilendirilen telefon numarası bu uygulamalar üzerinden ele geçirildi. Böylece SMS atağı yapıldı. Bilgisayar korsanlarının oltalama yöntemini kullandığı tahmin ediliyor.

Coinbase kripto para saldırısına

Dünyanın en büyük kripto para borsaları ne yazık ki bilgisayar korsanlarının saldırısı ile karşı karşıya kalıyor. Hatırlayacağınız üzere bir dönem pNetwork böyle bir saldırıya uğramıştı. Yaklaşık olarak 12 milyon dolarlık Bitcoin ele geçirildi. Bu durum platformun kripto parasında düşüşe neden oldu.

Amerika kripto paralar hakkında kararını verdi

Coinbase tarafından yapılan açıklamalara göre herkese zararları ödenecek. Saldırıya uğradıklarında anlık Bitcoin fiyatı ne ise aynısı yatırılacak. Böylece kullanıcıların zarar etmesi engellenecek. Tüm bunlara ek olarak bilgisayar korsanlarının e-posta adresleri, ev adresleri, doğum tarihleri gibi detayları da ele geçirdiği açıklandı. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.