BTCTurk kullanıcı bilgileri sızdırıldı mı? Güvenlik önlemleri artırılıyor

BtcTurk verilerini çalan korsanlar

BTCTurk kullanıcı bilgileri ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Türkiye’deki en saygın kripto para borsalarından bir tanesi olan BTCTurk ile ilgili bazı duyumlar var.

Küresel çapta borsa yatırımcıları her zaman için risk her zaman vardır. Herhangi bir kripto para varlığını aldığınızda aynı zamanda bir riske girmiş olursunuz. Aynı şekilde kripto varlıklarınızın fiyatı yükseldiğinde ise kazanmış olursunuz. Bunun son derece basit bir matematiği var.

Ne yazık ki son dönemlerde borsalar hakkında çok fazla iddia ortaya atılıyor. Bazıları çok ciddi suçlar işlerken kimileri ise bu konuda biraz daha hafif kalabiliyor. BTCTurk ile alakalı iddia ise orta düzeyde diyebiliriz.

BTCTurk kullanıcı bilgileri güvende mi?

Gelen son detaylara göre Türkiye’deki en büyük kripto para borsalarından olan BTCTurk siber saldırıya uğradı. Bu gerçekten de panik yaratacak türden bir haber. Özellikle bu tür platformlarda parası olanlar kaygılanıyor.

BTCTurk kullanıcı bilgileri

E-posta adresi, Doğum tarihi, Telefon numarası, Açık adres, Hesaptaki bakiye türü ve miktarı, Hesap doğrulama için kullanılan kimlikli özçekim, İsim ve soy isim gibi birçok verinin sızdırıldığı iddia ediliyor. Hatırlarsanız Yemek Sepeti ile ilgili de benzer bir durum ortaya çıkmıştı. Her ne kadar ikisi aynı olmasa bile yine de kafa karıştırmaya yetti.

BtcTurk yatırımcıları için bazı açıklamalarda bulundu

BTCTurk şirketi henüz konuyla alakalı açıklama yapmadı. Ancak Türkiye’deki en güvenilir kripto borsalarından bir tanesi olması az da olsa ferahlatıyor. Şirketin güvenlik konusunda kendisini bir miktar daha geliştirmesi gerekiyor.