Büyük Bitcoin transferi endişe yarattı: Yeni bir düşüş mü geliyor?

Bitcoin boğa koşusu

Büyük Bitcoin transferi çok ciddi bir endişe ortamının oluşmasına neden oldu. Peki yaşanan bu Bitcoin transferi ne anlama geliyor?

Herkeste ciddi bir merak uyandıran büyük Bitcoin transferi aniden ortaya çıktı. Konu ile ilgili veriler kripto takip botu olan whale alert üzerinden elde edildi. 24 saat içerisinde 19 bin Bitcoin transfer edildiği söylendi. Konu ile ilgili sağlanan verilere baktığımızda çok hızlı bir transfer olduğunu görüyoruz.

Büyük Bitcoin transferi

Sadece 24 saat içerisinde 19 bin Bitcoin transfer edildi. Üstelik tüm bu kriptolar Coinbase üzerinden gönderildi. Bu borsadan birkaç isimsiz dijital cüzdana aktarım sağlandı. Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara baktığımızda Bitcoin taşıma işleminin özellikle bazı hesaplar tarafından yapıldığı görülüyor.

Büyük Bitcoin transferi düşüş habercisi olabilir

Nisan ayında halka açılan ve ABD’nin en büyük kripto para borsası olarak bilinen Coinbase yüklü miktarda transferlere şahit oluyor. Büyük miktarda Bitcoin taşıyan dört işlem tespit eden whale alert bunların tamamının ABD’li dev borsa üzerinden yapıldığını söyledi.

Büyük Bitcoin transferi

Yapılan transferlerden en büyük 2 tanesi sırasıyla 8 bin ve 7794 Bitcoin olarak kayıtlara geçti. Bilinmeyen cüzdanlara aktarılan bu kripto para birimleri muhtemelen uzun bir süre tutulacak. Ayrıca bilinmeyen cüzdanlara aktarılan diğer iki işlem ise 1000 ve 2 bin Bitcoin olarak kayıtlara geçti.

Balina hareketleri genellikle yatırımcılarda kaygı yaratıyor. Dev kripto borsalarında gerçekleşen tüm bu yatırım hareketleri nedeniyle bazen satış işlemi yapılabiliyor. Bu durum piyasada büyük bir endişe yaratıyor. Özellikle ABD Merkez Bankası tarafından yapılan faiz açıklaması Bitcoin için büyük bir duraklamaya neden oluyor.

Bitcoin fiyatı 150 bin doları aşabilir!

Bitcoin özellikle son dönemlerde 40 bin doların üzerinde tutunma mücadelesi veriyor. Eğer bu mücadeleyi başarılı bir şekilde tamamlarsa yeni rekorlara koşabilir. Ancak bunu yapması tahmin edildiği kadar kolay olmayacak.