Clubhouse ses odaları için 30 saniyelik önizleme özelliği getiriyor

Clubhouse ses odaları için 30 saniyelik önizleme özelliği getiriyor

Yeni bir davet sistemini tanıttıktan bir hafta sonra, Clubhouse bir dizi yeni özellik daha sunuyor. Bunlardan ilki, insanların umumi odalara girmeden önce önizlemelerini görmesini sağlayan bir araç olan Clips. İşte detaylar.

Clubhouse uygulaması geçtiğimiz günlerde platformundaki insanların iletişimini kolaylaştıracak bir özellik duyurdu. Kullanıcılar artık Facebook benzeri bir özellik ile birbirlerine “el sallayarak” iletişim kurabiliyor. Sohbete davet etmek istediğiniz kişinin porfilinde el sallama objesine dokunursanız karşı tarafa direkt olarak oda daveti gidiyor. Bu özelliğin sunulmasının ardından uygulama yeni bir özellik daha duyurdu. Yeni özellik odalara girmeden önce odanın içeriği hakkında 30 saniyelik bir ses önizlemesi almanızı sağlayacak. İçerik oluşturucular ve sunucular özelliği etkinleştirdiğinde, makas gibi görünen yeni bir simge görecekler. Simgeye dokunduğunuzda Clubhouse, daha sonra Instagram, Twitter, Facebook, iMessage veya WhatsApp’ta paylaşabileceğiniz son 30 saniyelik sesi size sunacak. Clubhouse, bugün belirli içerik oluşturucular için Clips’in beta sürümünü kullanıma sunduğunu söylüyor. Genel ve açık odaların çoğunda, ev sahibi özelliği devre dışı bırakmadıysa özelliği görebilirsiniz.

Clubhouse ses odaları için 30 saniyelik önizleme özelliği getiriyor

Önümüzdeki birkaç hafta içinde, Clubhouse ayrıca insanlara geçmiş canlı odaların arşivlerini paylaşmaları için bir yol daha sunacak. Özelliğin adı “Tekrarlar” olarak belirlenmiş. Clips’te olduğu gibi, insanların isterlerse devre dışı bırakabilecekleri bir özellik olacak. Clubhouse, Tekrarlar olarak çevrilen bu “Replay” özelliğini Ekim ayında kullanıma sunmayı planladığını söyledi. Son olarak, Android kullanıcıları Clubhouse’un uzamsal ses desteği sunmasını bir süredir bekliyor. Bu özelliğin de yakında geleceği duyuruldu.

Instagram kullanıcıları artık Messenger’da grup sohbetlerine katılabilecek