Yeni sosyal medya kuralları herkesi kapsayacak: Medya yasası

Sosyal medya sitelerinde şarkılar

Yeni sosyal medya kuralları yavaş yavaş belli oldu. İlk etapta bunun sadece sosyal medya platformları ile sınırlı kalacağı düşünülüyordu. Ancak birçok noktaya genişleyeceği ortaya çıktı. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Özellikle bugünlerde yeni sosyal medya kuralları ön planda. Türkiye bir süredir bu tür platformlar ile ilgili çalışmalara kilitlenmişti. Yapılan yasa çalışmalarına bakılırsa yalan haber servis edenlerin önüne geçilmek istendiği görülüyor. Ancak burada sosyal medya sitelerine baskı kurulup kurulamayacağı net olarak bilinmiyor.

Medya yasası olarak anılacak bu yeni sistem birçok platformu denetleyecek. Televizyon kanalları, gazeteler, internet siteleri ve tüm sosyal medya platformları bu yasa üzerinden denetim altına alınacak. Böylece genel bir medya yasası uygulanacak.

Yeni sosyal medya kuralları ortaya çıkıyor

Yeni gelecek olan sosyal medya kuralları ile ilgili en önemli detayın yetki kuralları olacağını söyleyebiliriz. Eğer bu tür platformları denetleme ile ilgili yetki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, BTK ve RTÜK gibi kurumlara verilirse bu hukuki olmayabilir.

Yeni sosyal medya kuralları

Tüm bunlara ek olarak hangi mahkemelerin bu tür davalara bakacağı da net değildi. Alınan bir karar ile birlikte ihtisas mahkemelerinin böyle bir konuda karar verebileceği düşünülüyor. Henüz bu yasanın nasıl uygulanacağı bilinmiyor. Sosyal medya platformlarının buna ne tür tepkiler vereceği de kesin değil.

En çok çöken sosyal medya siteleri belli oldu: Bu liste can yakar

Önümüzdeki günlerde birçok medya kuruluşuna daha fazla dava açıldığını görebiliriz. Üstelik bu sefer açılan davalar belirli bir hukuki zemine ulaşıyor. Sosyal medya düzenlemeleri ile ilgili nasıl sonuçlar alınacağı da yakın gelecekte ortaya çıkacak. Peki siz medya kuralları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.