Clubhouse Çin hükümeti tarafından yasaklandı! İşte detaylar

Clubhouse Çin'de yasaklandı!

Son günlerin en popüler uygulamalarından olan Clubhouse Çin hükümeti tarafından yasaklandı. Özel ses tabanlı uygulamanın, Çin-Tayvan ilişkileri ve Uygur soykırımı hakkında tartışmalar başladıktan sonra Çin’de yasaklandığı bildirildi.

The New York Times ve The Guardian Pazartesi günü, Çin’deki Clubhouse kullanıcılarının artık uygulamaya erişemediği bildirildi. Bloomberg’in bildirdiğine göre yasak, Çince konuşan kullanıcıların Çin-Tayvan ilişkileri ve Çin hükümetinin Uygur Müslümanlarına yönelik soykırımı gibi konuları tartışmaya başlamasından sonra geldi. Çin hükümeti ise muhtemelen Clubhouse’un politikaları gereği uygulamayı yasaklama kararı aldı. Çinli kullanıcılar, diğer sosyal medya platformların aksine konuşmaların kaydını tutmayan Clubhouse’a yönelmişti. Burada sansürlenen konuları tartışan kullanıcılar, bu sebeple Clubhouse’a büyük ilgi göstermişti. Financial Times gazetesinin aktardığına göre Clubhouse davetiyeleri, internette 77 dolardan alıcı bulmaya başlamıştı.

Clubhouse Çin'de yasaklandı!

Uygulama Elon Musk’ın da katılımı ve konuşmalarıyla popülerliğini artırmıştı. Ancak bu sefer adından söz ettirişi yasaklanma üzerinden oldu. Global Times, “Clubhouse ‘özgür konuşma cenneti’ değildir şeklinde konuştu. Uygulamayı “Çin karşıtı” yorumların çiçek açtığı bir platform olarak tanımladı. Clubhouse, Çin App Store’da listelenmediğinden, platformda Çin’den kaç kişinin olduğu belirsiz. Çin’de tabu bir konu olan 1989 demokrasi yanlısı Tiananmen protestosunu tartışan bir oda, yasaktan önce maksimum katılımcı sayısına ulaşmıştı. Aynı konuya odaklanan başka bir oda 2.000’den fazla kullanıcıyı çekti. Çin’de çoğu uygulamanın yasaklanmasının ardından bir yasak da son günlerin en popüler uygulamasına gelmiş oldu.

Samsung Galaxy A52 5G, FCC sertifikasyonunda ortaya çıktı