Google Yasaklandı!

Google Yasaklandı

Birçok sosyal ağ platformunun yasak olduğu Çin’de bir yasakta Google servislerine geldi.

Çin hükümeti, Tiananmen Katliamı olarak tarihte yerini alan kanlı olayların yıl dönümünün yaklaşması nedeniyle Google servislerine erişimi engelledi.

Google Yasaklandı!

İnternette sansür ve yasakların kaydını tutan GreatFire.org isimli kuruluş tarafından yapılan açıklamaya göre Çin hükümetinin Google arama motoru ve e-mail servisine erişimi engellediğini ya da yavaşlatarak kullanılamaz hale getirdiğini belirtti.

Yaklaşık dört gündür servisleri erişimi sağlayamadığını belirten kuruluş yayınladığı bildiride, “Engellemenin yıldönümü sebebiyle geçici bir tedbir mi, yoksa kalıcı bir yasak mı olduğu henüz belirsiz” şeklinde ifadelere yer verdi.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Google, şirketin sunucularından kaynaklanan bir sorun olmadığının altını çizerken, Çin hükümetiyle yaşadığı anlaşmazlıkları vurguladı. Hatırlatmakta fayda var, teknoloji devi ile Çin arasında yaşanan anlaşmazlıklar sonucu şirket, sunucularını ve personallerini ülke dışına çıkarmak zorunda kalmıştı.

2009 yılından beri YouTube, Twitter ve Facebook gibi popüler sosyal medya platformlarının yasak olduğu Çin’de, Google servislerine ise 2010 yılından beri erişim aksıyordu.

Assassin’s Creed Unity’den İlk Sızıntı!