Clubhouse hakkında bilmeniz gereken herşey!

Clubhouse hakkında bilmeniz gereken herşey!

Pazar günü, Elon Musk sayesinde Clubhouse uygulaması zirvesini yaşadı. Tesla’nın kurucusunun yalnızca davetle kullanılabilen ses uygulamasında ilk kez görüntülenmesi ve konuşmaları olay oldu. 

Sohbet Musk’ın, COVID-19 aşılarını tartışması önceki haftanın GameStop olaylarından söz etmesi gibi gündem konularıyla internette adından söz ettirdi. Sohbete giremeyenler ise uygulamadaki diğer odalara katılıp olan biteni anlamaya çalıştı. Sohbet hakkında özellikle aydınlatıcı hiçbir şey öğrenilemedi, ancak ünlüler ve Silikon Vadisi seçkinleri için sanal bir buluşma yeri olarak bilinen popüler uygulama Clubhouse için çok büyük bir andı.

Clubhouse hakkında bilmeniz gereken herşey!

Uygulama kendisini “sesli sohbet” olarak isimlendiriyor. Fikir, sohbet odalarından esinlenilmiş. Ancak anlık mesajlaşma yerine gerçek zamanlı ses kullanılıyor. Herhangi bir kullanıcı, başkalarının katılabileceği bir “oda” başlatabilir. Her odada moderatörler, konuşmacılar ve dinleyiciler olur. Moderatörler, konuşma ayrıcalıklarını kimin alacağını denetler, ancak dinleyiciler konuşma istemek için “ellerini kaldırabilir”.

Konsept oldukça basit. Ancak her odanın dinamikleri, kimin kontrolde olduğuna ve kaç kişinin dinlediğine bağlı olarak değişebilir. Odalardaki sohbetler birkaç dakika veya birkaç saat sürebilir. Her şey canlı gerçekleşiyor. Sohbetler olaydan sonra kaydedilmez veya görüntülenemez. Odanın katılımcıları sohbet sırasında istedikleri odaya geçmekte özgürler. Clubhouse geçen yıl piyasaya çıktığında, öncelikle Silikon Vadisi girişim kapitalistleri ve teknoloji endüstrisi seçkinleri için bir yer olarak biliniyordu. Ancak uygulama geçen yıl önemli ölçüde büyüdü. Hala beta sürümünde olmasına ve katılmak için davet gerektirmesine rağmen, biraz daha az özel hale geldi. Uygulamayı “yakında” katılmak isteyen herkese açmayı planlayan şirketten yapılan son açıklamaya göre, şu anda 2 milyon kullanıcısı var. (Ayrıca uygulamanın bir Android sürümü üzerinde de çalışıyorlar.)

Uygulama büyüdükçe kullanıcılarının yaratıcılığı da artıyor. Her zamanki soru cevaplar, röportajlar ve diğer “talk show” tarzı odalar mevcut. Clubhouse, kitap kulüplerine ve profesyonel ağ oluşturma etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. Flört, komedi ve müziğe adanmış odalar da mevcut. Uygulamanın daha yaratıcı kullanımlarının çoğu, CNBC’nin sözleriyle “Clubhouse’u teknoloji kardeşleri için sıkıcı bir mekân olmaktan kurtaran” bir uygulama. Nişiniz ister senaryo yazımı, ister sinirbilim veya astroloji olsun, Clubhouse’da bunun hakkında konuşan insanları bulmanız olası. Ayrıca hiç beklemediğiniz sohbetleri keşfetme olasılığınız da var.

https://twitter.com/ZieNYC/status/1343010794364162049?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1343010794364162049%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.engadget.com%2Fwhat-is-clubhouse-app-130015640.html

Clubhouse nasıl para kazanıyor?

Ayrıca, Clubhouse küresel bir pandeminin ortasında insanların gerçek zamanlı olarak sosyalleşebileceği bir ortam yaratıyor. Clubhouse kullanıcıları için, uygulama sadece başka bir sosyal ağ değil, aynı zamanda yeni insanlarla tanışmanın ve etkileşimde bulunmanın birkaç yolundan biri haline geldi. Şirket, esasen hiçbir içerik denetleme politikasına sahip olmadığı için erken eleştirilere maruz kaldı.

Sosyal mesafeler kalktığında uygulama popülerliğini yitirebilir. Ayrıca, özel olarak canlı sese odaklanan bir platformun nasıl para kazandığı da tam olarak açık değil. Kurucular, bahşiş verme ve biletleme gibi özellikleri denemek istediler. Ancak bu özellikler, ödeme yapmaya istekli sabit bir kitleye dayandığından geniş bir yelpazesi yok.

Bilim dünyası şokta! Amerika kıtası kaymaya başladı!