Citroen Ami’nin İtalyan versiyonu: Fiat Topolino EV

fiat

Fiat’ın 500 serisinde zaten kendi sevimli EV’si var ancak şimdi bu, kentsel hareketlilik hamlesi sayesinde daha da küçüldü.

Citroen Ami’nin İtalyan versiyonu: Fiat Topolino EV! Şirket, yeniden tasarlanmış bir ön kısım, kahverengi kumaştan açılır kapanır tavan, açık yan taraflar ve krem deri koltuklarla Citroen Ami’nin esasen yeniden yapılandırılmış bir versiyonu olan Topolino’yu tanıttı.

My Ami Buggy

Topolino, Ami’nin aktarma organlarını paylaşıyor (hem Citroen hem de Fiat, Stellantis şemsiyesi altında) ve yukarıda belirtilen ince ayarlar dışında hemen hemen aynı görünüyor. Araç 47 mil menzil sağlayan 5.5kWh’lik bir bataryaya sahip ve 28MPH’lik bir azami hıza ulaşabiliyor. Fiat, herhangi bir iç görüntü paylaşmadı ancak bir Ami’nin içindeki tek teknoloji, bir şarj girişi ve telefon tutacağı.

ami 1

Citroen Ami’nin İtalyan versiyonu: Fiat Topolino EV

Ami gibi, Topolino da teknik olarak bir araba değil bir “dört tekerlekli bisiklet”, bu da şehirlerde ehliyet gerektirmeden sürülebilecek olduğu anlamına geliyor. Fiat, “neşe, iyimserlik ve eğlence” ile birlikte sürdürülebilirliği teşvik ederken “gençleri yeniden arabalara aşık etmek” istediğini söylüyor.

fiat

Fiat’ın basın bültenindeki ifadesi, otomobilin sürdürülebilirlik ve hareketlilik hedeflerini desteklemek için kullanılacağını gösteriyor (“sürdürülebilir” ve “hareketlilik” kelimeleri en az 20 kez kullanılıyor). Fiat, “Yeni Fiat Topolino, şehirlerde elektrikli hareketliliği teşvik etmede sosyal olarak aktif bir rol oynayacak ve tüm aile için kişisel bir mobilite çözümü yaratmada özel bir rol oynayacak.” diyor.

Pixel 8 bu kez resmi kaynak tarafından listelendi