500.000’inci Fiat Tipo Bursa’daki üretim hattından çıktı!

Fiat Tipo

İtalyan otomotiv devi Fiat’ın Avrupa’da sevilen C segmenti kompakt otomobil ailesi Fiat Tipo geçtiğimiz günlerde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Üstelik Türkiye’de. İşte detaylar.

Fiat’ın yaklaşık 3 yıl önce hayata döndürdüğü Fiat Tipo ya da bizdeki bilinen adıyla Fiat Egea halihazırda Bursa’daki Tofaş Türk Otomobil Fabrikası’nda üretiliyor. Modelin sedan versiyonu ilk olarak Mayıs 2015’te İstanbul Motor Show’da ortaya çıktı. Aynı yılın kasım ayında ise üretim hattına girdi. Sadece üç yıl gibi kısa bir süre içerisinde Türkiye’de, Avrupa’da ve çeşitli küresel pazarlarda yakaladığı yüksek satış başarısı ile markasının en gözde otomobillerinden biri haline geldi.

Fiat Tipo sadece üç yılda yarım milyon kopyayı geçti!

Fiat’ın en büyük ticari başarılarından biri olan ve aynı zamanda piyasanın en iyi C segmenti kompakt otomobillerinden biri olarak tanımlayabileceğimiz Fiat Tipo bu günlerde kariyerinin yavaş yavaş ortalarına ilerlerken Bursa’da önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Sembolik bir üretim rakamı olan 500.000’i geride bıraktı.

500.000’inci Fiat Tipo geçtiğimiz gün Fiat’ın Bursa-Türkiye’deki tesislerinde üretildi. Fiat’ın Türkiye ekibi bu tarihi modelde 120 beygir gücündeki 1.6 litrelik Multijet dizel motoru ve DCT otomatik şanzımanı tercih etti. Beş kapılı Tipo hatchback özel olarak siyah tavan ve buna zıt olarak oldukça çekici görünen Passione kırmızı rengiyle üretildi.

Honda Türkiye’deki fabrikasını kapatıyor!

Fiat Tipo