Çin Langya virüsü için alarma geçti

COVID-19 antiviral hapı geliyor! İlk hap onaylandı

Langya virüsü, Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin’de paniğe neden oldu. Langya virüsü olarak bilinen hastalık akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

Çin Langya virüsü için alarma geçti. Dünya genelinde 6 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan Covid-19 salgını henüz sona ermemişken şimdi de Çin’in iki eyaletinde 35 kişide ölümcül olan Lagya virüsü tespit edildi. Çin’in doğusundaki Hennan ve Şantung eyaletlerinde ortaya çıkan bu virüs,  yapılan araştırmalara göre ilk olarak 2018 yılının sonlarına doğru tespit edilmişti ancak geçen hafta bilim insanları tarafından resmen tanımlandı. Yorgunluk ve öksürük semptomlarına neden olan virüsün insandan insana yayılabileceğine ilişkin bir kanıt ise şimdilik yok.

covid

Langya virüsü bulaşıcımı? Nasıl bulaşır?

Çin’in iki eyaletinde görülen Langya virüsü, damlacık yolu ile bulaşıyor ve muhtemelen hayvanlardan insanlara geçiyor. Virüse ağırlıklı olarak kır farelerinde rastlandı. Virüs ayrıca evcil keçilerin %2’sinde ve köpeklerin %5’inde tespit edildi.

Covid testi

Çin Langya virüsü için alarma geçti

Çin’de 30’un üzerinde kişide görülen Langya virüsü belirtileri ve semptomları uzmanlar tarafından açıklandı.

Yüksek Ateş
İştah Kaybı
Kas Ağrısı
Halsizlik
Mide Bulantısı
Öksürük

COVID-19 hastalarını ilgilendirecek yeni açıklama

Langya virüsü ölümcül mü?

LayV’den bugüne kadar herhangi bir ölüm yaşanmadı. Yetkililer, virüsün %75 oranında öldürücülüğü olduğunu duyurdu. LayV vakalarının şimdiye kadar ölümcül veya çok ciddi olmadığı ve panik yapmaya gerek olmadığı ifade edildi.

Google ve Sonos patent savaşı yaşıyor!