Galaxy Watch 5 alınır mı? İşte cevabı!

Samsung eski akıllı saatlere Galaxy Watch 4 özelliklerini getiriyor

Akıllı saat sektörünün büyük bir merak içerisinde beklediği yeni Samsung Galaxy Watch modelleri nihayet tanıtıldı. İşte Galaxy Watch 5 serisinin özellikleri.

Galaxy Watch 5 alınır mı? İşte cevabı! Samsung, uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni akıllı saat serisini resmen tanıttı. Galaxy Unpacked etkinliği kapsamında tanıtılan Galaxy Watch 5 40mm, Galaxy Watch 5 44mm ve Galaxy Watch 5 Pro 45mm modelleri, birbirinden yeni ve güçlü özellikleriyle akıllı saat meraklılarını fazlasıyla memnun edeceğe benziyor.

Google Asistan artık Samsung Galaxy Watch 4'te mevcut

Galaxy Watch 5’in standart modelleri ile Pro modeli arasındaki en belirgin fark kasa yapılarında ortaya çıkıyor. Buna göre Galaxy Watch 5 40mm ve Galaxy Watch 44mm modellerinde alüminyum çerçeveli kasa kullanılırken, Galaxy Watch Pro 45mm modelinde ise titanyum çerçeveli kasa tercih edilmiş.

Samsung Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic başka bir ürün yazılımı güncellemesi daha alıyor

Detaylı özelliklerine baktığımız zaman Galaxy Watch 5 40mm ve Galaxy Watch 44mm arasındaki tek farkın kasa boyutu olmadığı görülüyor. Bu iki cihaz arasında aynı zamanda batarya kapasitesi bakımından da fark mevcut.

Galaxy Watch 5 alınır mı? İşte cevabı!

,Öyle ki 40mm modelde 284mAh’lık batarya mevcutken, 44mm modelde ise 410mAh’lık bir batarya tercih edilmiş. Bunun dışında her iki modelde gücünü Eyxnos W920 yonga setinden alırken, depolama alanında 16GB’lık RAM yuvasında ise 1,5GB’lık bellekleri görüyoruz.

Samsung Galaxy Watch 4, hem Bixby hem de Google Asistan destekleyecek

Galaxy Watch 5 Pro modeline baktığımız zamansa, ekranın 1,4 inç AMOLED Sapphire Crystal ekrandan oluştuğunu görüyoruz. Bu modelde de yine yonga seti, ram ve dahili depolama alanı olarak standart modellerle aynı özellikler bulunurken, batarya yuvasında bu kez 590mAh’lık bir pilin bulunduğunu görüyoruz.

Üç modelin tamamı şu an ön sipariş yoluyla satışta. Normal satış günü için bir tarih verilemese de, her üç cihazın da Eylül ayının sonundan itibaren raflardaki yerini alması bekleniyor. Fiyata gelecek olursak, 40mm’lik standart model 240 dolardan, 44mm’lik standart model 270 dolardan 45mm’lik Pro modeli ise 370 dolardan satışa sunulacak.

Twitter güvenlik sorunu ile gündemde!