Google ve Sonos patent savaşı yaşıyor!

Google ve Sonos patent savaşı yaşıyor!

CNET’den gelen bir rapora göre, yeni sesli asistanının kendi Google Asistan teknolojisiyle ilgili yedi patenti ihlal ettiğini iddia ederek Sonos’a dava açtı. İşte tüm detaylar.

Şirketler arasında uzun süredir devam eden akıllı hoparlör savaşındaki en son durum mahkemeye taşınmış durumda. Google ve Sonos şu anda bir patent davası yüzünden birbirine girdi diyebiliriz. Bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, “Sonos, ortak müşterilerimiz pahasına ürünlerimize karşı agresif ve yanıltıcı bir kampanya başlattı” dedi. Sonos’un Sesli Kontrol asistanı Haziran ayında gelmişti ve kullanıcıların Amazon’un Alexa veya arama motoru devinin Asistanı gibi “Hey Sonos” ifadesiyle komut vermelerine izin vermişti. Şikayette Arama motoru devi, “Sonos ürünlerinde ses tanıma ve sesle etkinleştirilen cihaz kontrolünün uygulanması konusunda Sonos mühendisleriyle yıllarca çalıştığını hatta arama motoru devinin Asistan yazılımını uzun yıllar boyunca Sonos’a sağladığını” söyledi.

Google ve Sonos patent savaşı yaşıyor!

İkili arasındaki gerginlik, 2020 yılının başlarında, Sonos’un, Google’a dava açmasıyla patlak verdi. Sonos, ama motoru devinin birlikte çalıştıklarında teknolojisi hakkında bilgi sahibi olduğunu ve bu bilgileri kendi akıllı hoparlör hattını geliştirmek için kullandığını iddia etti. Şirket, Eylül 2020’de arama motoru devinin beş patenti daha ihlal ettiğini iddia ederek başka bir dava açtı. Arama motoru devi, Sonos’un Google’ın arama, yazılım, ağ iletişimi, ses işleme ve diğer teknolojilerini lisans ücreti ödemeden kullandığını ve birlikte çalışmaları hakkında “yanlış iddialarda” bulunduğunu iddia ederek karşı dava açtı. 2021’de ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Google’ın beş Sonos patentini ihlal ettiğine karar verdi. Bu, Google’ı bir ithalat yasağını önlemek için hoparlörlerinin kurulum şeklini değiştirmeye zorladı.

Kuo: “Apple VR/AR gözlüğü Apple’ın iPhone’dan sonraki en büyük hamlesi”