Çin işçilerin yerine robot koymak istiyor!

cin uretimde robotlari kullanacak 2

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, üretimde artık işçiler yerine robotlara yer vermek istiyor. Bu karar ülke genelinde tartışılıyor ancak hükümet kararlı. İşçilerin yerini robotlar alacak. Detayları haberimizde.

cin-uretimde-robotlari-kullanacak-2

Çin Halk Cumhuriyeti, 1.5 milyara yaklaşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi. Aynı zamanda dünya üretiminin de merkezi. Düşük işçi ücretleri, kalabalık nüfusun çalışmasına engel olmuyor. Tekstilden ileri teknoloji gerektiren parçalara kadar hemen her şeyi üretebilen Çin, şimdi kendi maliyetlerini daha aşağıya çekmek istiyor. Bunun için en makul çözüm robotlaşmak.

Geçtiğimiz günlerde Çin’in ilk robotik konferansı yapıldı. Pekin’de düzenlenen konferansta hükümet, üretimde robotlaşmayla ilgili hedeflerini açıkladı. Üretimde robotlaşmada 2018 yılına kadar ilk adım atılmış, ilk tesisler kurulmuş olacak. 2025 yılına kadar ise robotların üretim yaptığı tesislerin sayısının, insanların çalıştığı fabrikalara oranının eşit olması bekleniyor.

Tabii akıllara tek bir soru geliyor. Robotların yerine geçtiği işçiler ne yapacak? Bu sorunun cevabı aslında o kadar karmaşık değil. Üretimde robotlaşma ciddi bir robot üretimi gerektiriyor. İşçilerin robot üreten fabrikalarda çalışacağı söyleniyor. Özellikle basit ancak kuvvet gerektiren, sürekli aynı şeylerin tekrarlandığı işlerde robotlar kullanılmak isteniyor. Bu sayede hem hızlanılacak hem de maliyetler düşecek. Tabii ki ilk etapta gereken yatırımlar sebebiyle bu işin faturası Çin’e biraz pahalıya mal olacak ancak uzun vadede Çin üretimini ikiye katlamış olacak.

iPhone ve iPad için 2015 yılının en popüler uygulamaları belli oldu!