Çin’deki 4G kullanımı Türkiye nüfusunu 10’a katladı

4g kullanımı

Dünyanın en kalabalık nüfusa sahip ülkesi Çin, 4G kullanımında da zirveyi kimselere bırakmıyor. İşte Çin’deki 4G kullanımı ile ilgili son veriler.

4G’ye birçok ülkeden önce geçen Çin, bu alanda liderliği kimselere kaptırmıyor. Hali hazırda dünyanın en kalabalık nüfusa sahip ülkesi olan Çin, 4G kullanımı açısından da hayli ilerlemiş durumda.

Ülkedeki mobil veri kullanımına ilişkin açıklanan son bilgilere göre, ülkedeki 4G kullanımı 2016’dan günümüze yüzde 10.85 oranında artarak 836 milyona ulaşmış durumda. Bu sayı bile ülkemizin nüfusunun 10 katına eşit diyebiliriz.

Şu anda 4G alanında dünyanın bir numarası konumunda bulunan Çin, ülkedeki herkesin 4G’ye erişebilmesini istiyor. Bunun için harekete geçen hükümetin, en düşük nüfusa sahip kırsal kesimler için bile 4G baz istasyonları kurmak istediği ve hedefin 2018’e kadar 2 milyon baz istasyonu olduğu belirtiliyor.

Çinli 4G kullanıcılarının aylık ortalama 1.28GB veri kullandıkları da gelen bilgiler arasında. Çindeki 4G’ye olan talebin bu kadar fazla olmasının temel nedeni ise uzak mesafeler arasında konuşma ücretlerinin hayli fazla olması. Kullanıcılar bu fazla ücretleri ödememek için, ülkenin diğer ucunda oturan insanlarla internet üzerinden iletişime geçmeyi tercih ediyorlar.

Ülkede 1 Ekim itibariyle yürürlüğe girecek olan yeni yasa ile birlikte bu uçuk iletişim fiyatlarının önemli oranda indirilmesi planlanıyor.

Dip not olarak belirtelim. Çin’de kullanılan 4G, büyük oranda ülkemizde kullanılan 4G teknolojisinden daha yavaş. Bu durumun temel nedeni ise Çin’in Türkiye’den çok daha önce 4G’ye geçmiş olması.