Dell de yeni bir açık ortaya çıktı

dellroot

Dell’de yeni bir zararlı yazılım ortaya çıktı. Konuyla ilgili detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Kullanıcılar şimdi Dell’in bilgisayarlarında yeni bir açık buldular. DellRoot isimli zararlı yazılım, kök seviye izne sahip. Yazılımı şüpheli bulan bir kullanıcının, Twitter’da paylaştığı bilgiler üzerine, gerçekler ortaya çıktı.

DellRoot’un aynı SuperFish’de olduğu gibi 2039’a kadar geçerli bir sertifikaya sahip olduğu ve bilgisayardaki her şeyin erişimine izni olduğu da ortaya çıktı.

Dell konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmış değil ancak bu olayın büyüyeceğini tahmin etmek de zor değil. Bir süre önce Lenovo’nun, fabrika çıkışında yüklenen yazılımlarından birinin zararlı işlemler gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı.

dellroot

Dell’in PC’lerinde de benzer bir tehlike baş göstermiş oldu. Lenovo örneğinde, üreticinin fabrikada bilgisayara yüklemiş olduğu Superfish isimli çeviri yazılımı, Lenovo’dan gizli olarak kullanıcıların özel bilgilerini çekerek bazı istenmeyen reklamlar göndermeye çalıştığı açığa çıkmıştı.

Lenovo olayı duyduğun da Superfish ile işbirliğini keserek yazılımı bilgisayarlarından kaldırmıştı. Bakalım yeni zararlı yazılım DellRoot’tan, Dell nasıl kurtulacak? Bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Kickstarter o paranın peşine düştü!