Dünya’nın En Kalabalık Ülkesi Çin’de İnternet Kullanan kişi Sayısı 751 milyona Ulaştı

Dünyanın En Kalabalık Ülkesi Çinde İnternet Kullanan kişi Sayısı 751 milyona Ulaştı

Bir buçuk milyara yakın nüfusu ile Dünya’nın en kabalık ülkesi olan Çin’de çevrimiçi internet kullanıcısı sayısı 751 milyona ulaştı.

İnternet Gelişimi İstatistik Raporu sonuçlarına göre Çin‘de Haziran ayında çevrimiçi nüfus 751 milyona ulaşarak rekor kırdı. Verilere bakıldığında Çin çevrimiçi nüfusu 2016 yılına göre %2,7 artış sağlamış.  Aktif internet kullanan kişi sayısı toplam nüfusun neredeyse %55‘i demek oluyor bu da devasa bir rakam. Bu artıştaki en büyük etken mobil internet kullanımının yaygınlaşması.

Rapora göre mobil gıda dağıtım hizmetlerini ülkede 274 milyon vatandaş kullanıyor geçtiğimiz yıla göre %41.4‘lük bir artış görünüyor. 502 milyonun üzerinde kullanıcı internetten alışveriş yapıyor. Bunun dışında online eğitim, taksi çağırma hizmetleri, araç kiralama ise 144, 278 ve 217 milyon kullanıcıya sahip. Elde edilen bir diğer verilere göre ülkede toplam 343 milyon kişi çevrimiçi oyunlar oynuyor.

Ülke çapındaki web sitelerin sayısı 5 milyona ulaştı ve son olarak Haziran sonunda Çin‘de 338 milyon IPv4 adresi hesaplandı ve konuda dünyada ikinci sırada yer aldı.