Çin Ay’da enerji kaynağı buldu

Ay'da enerji kaynağı

Çin, Ay’da enerji kaynağı buldu. Bu enerji kaynağına rakiplerinden önce ulaşmak için aynı gün Ay’a üç yeni insansız görev duyurdu.

Söz konusu uzay seyahati veya uzay araştırmaları olduğunda daha çok NASA’dan söz ediyor olsak da son dönemde uzay alanında ciddi atılımlar yapan Çin de bu alanda oldukça etkili hale gelmiş durumda. Alçak Dünya yörüngesinde kendi uzay istasyonunu kurarak önemli bir atılım yapan Çin, aynı zamanda Ay’a ve Mars’a insanlı görevler düzenlemeyi planlamasıyla da bu alanda ne kadar iddialı olduğunu gözler önüne seriyor.

Bir dönemler Rusya ile ABD arasında yaşanan uzay yarışının bir benzeri şu anda ABD ile Çin arasında yaşanıyor. Üstelik son yaşanan gelişme ile birlikte bu yarış daha da kızışabilir. Çünkü Çin’in Ay’dan getirdiği numunelerde bulduğu yeni bir mineral, Ay’daki enerji kaynaklarını ele geçirmek için yeni bir yarış başlatabilir. Ay’da enerji kaynağı bulan Çin, bu yarışı kazanıp mineral kaynağına önce ulaşmak için hızlı davranıp üç göreve birden onay verdi.

NASA, Ay nükleer enerji sistemleri geliştirmek için kolları sıvadı

Çin, Ay’dan getirilen numunelerde yeni bir mineral bulunduğunu, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, resmi ağızlardan açıkladı. Ay’da enerji kaynağı bulunduğunu ispatlarcasına, aynı gün Ay’a önümüzdeki 10 yıl içinde üç yeni insansız görev düzenleneceğini duyurdu.

Çin’in Ay’da bulduğu bu fosfat mineralinin içeriğinde helium-3 olduğu söyleniyor. Helium-3 izotopunun gelecekte bir enerji kaynağı olarak kullanılabileceğine inanılıyor.

Daha önce Rusya ve ABD’de Ay’da yeni mineraller bulduklarını açıklamıştı. Görünüşe bakılırsa yakında bu üç ülke Ay madenciliği için kıyasıya bir rekabetin içinde olacak.

OnePlus 11 Pro tasarımı ortaya çıktı