Saadet zinciri Çiftlik Bank balonu sonunda patladı

ciftlik bank balonu

Son dönemlere damgasını vuran saadet zinciri Çiftlik Bank balonu sonunda patladı, ofisler boşaltıldı, firma sahiplerine ulaşılamıyor.

Kolay para kazanma vaadi ile bir çeşit oyun üzerinden para toplayan Çiftlik Bank sistemi, üç ay öncesinden itibaren büyük bir sallantıya girmişti. Ödemelerin yavaşlatılması, yeni üye alımının durdurulması ve bakanlık soruşturması ile iyice dikkatleri üzerine çeken sistemin üzerindeki sır perdesi ortadan kalktı. Çiftlik Bank binlerce kişiyi dolandırdı!

İlk etapta her şey, bakanlığın Çiftlik Bank’ı inceleme isteği ile başladı. Bunun üzerine firma sahibi Mehmet AYDIN, herhangi bir sorunun olmadığını ifade eden videolar paylaşmıştı. Ancak bu dedikodular ortaya ilk çıktığında şirket merkezinin KKTC’ye taşınması yine dikkat çeken bir detay olarak gündeme gelmişti.

Çiftlik Bank nedir?

Çiftlik Bank, insanların kendi paraları ile sanal çiftçilik yapabildiği bir oyun olarak kullanıma sunulmuştu. Tıpkı bir oyun gibi ancak para yatırarak oyun içerisinde sanal şekilde hayvancılık ve çiftçilik yapılabiliyor, karşılığında ise %30’un üzerinde kar vaad ediyordu. Herkese para kazanmayı vaad eden sistemin bir çeşit saadet zinciri olduğu bugün itibariyle kesinleşti.

Son dönemlere damgasını vuran saadet zinciri Çiftlik Bank balonu sonunda patladı, ofisler boşaltıldı, firma sahiplerine ulaşılamıyor.

Reklamlar tedbiren durdurulmuştu

Başlatılan inceleme sürecinde ÇiftlikBank reklamları tedbir amacıyla durdurulmuştu. Geçtiğimiz hafta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı incelemesini tamamladı. SPK’nın da katıldığı inceleme raporunun sonucunda, Çiftlik Bank’ın insanlardan “piramit satış sistemi” sistemi ile para topladığı, gerçeğe aykırı kar vaadleri verdiği gibi tespitleri raporda yer aldı.

An itibariyle ise Çiftlik Bank’ın internet sitesine ve sahiplerine ulaşılamıyor. Facebook sayfası kapatıldı ve ofisler ile bayiler kapatıldı. Şirketin genel müdürü Niyazi KARAKOÇ, kandırıldığını ve herkesin kendi başının çaresine bakması gerektiğini dile getirdi. Sisteme para yatıran insanlar bayi ve ofislere akın etti ancak şirketin sahibine ulaşılamadığını tekrar dile getirelim.

Dolandırıcılığın boyutu ne kadar?

ÇiftlikBank sisteminin toplamda 500.000 üyesi bulunuyor ancak bunun sadece 132.000 kadarı aktif. Yapılan vurgunun 510 milyon TL olduğu tahmin ediliyor. Şirket merkezinin KKTC’ye taşınmasından sonra ise Kıbrıs’a 120 milyon TL aktarıldığı tespit edildi. ÇiftlikBank mağdurlarına ise dava açmaları tavsiye ediliyor.

Son olarak ÇiftlikBank hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanı sayın Bülent TÜFENKÇİ tarafından canlı yayında yapılan bir açıklama ise şu şekilde dikkat çekmişti.

MWC 2018’de tanıtılan en iyi akıllı telefon hangisi?