iPhone 15 Pro Max tasarımı tam anlamıyla ortaya çıktı

Şarj girişi bulunmayan iPhone

Apple tarafından geliştirilen iPhone 15 serisinin en güçlü modeli olması beklenen iPhone 15 Pro Max, bu defa da kılıf sızıntısıyla kendini gösterdi.

iPhone 15 Pro Max tasarımı tam anlamıyla ortaya çıktı. Apple iPhone 15 serisinin çıkışına kısa bir süre kala, merakla beklenen iPhone 15 Pro Max modeline ait koruyucu bir kılıfın görüntüleri çevrimiçi platformlarda boy gösterdi. Bu görüntüler, duyumcu Majin Bu tarafından paylaşıldı ve Apple‘ın yeni amiral gemisi cihazının tasarımındaki değişiklikleri gözler önüne serdi.

iphone 15

En dikkat çekici değişiklik olarak, son 16 yıldır sabit bir şekilde yer alan ve kullanılan Sessize Alma anahtarının konumunun değiştiğini görmekteyiz. Daha önceki iPhone modellerinde bu anahtar, cihazın sol üst tarafında yer alırken ve kılıf üzerinde basit bir geçiş için düz ve dar oval bir açıklık bulunurken, yeni iPhone 15 Pro Max kılıfında bu düzenin değiştiğini görebiliyoruz.

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max tasarımı tam anlamıyla ortaya çıktı

Söz konusu kılıfta, Sessize Alma anahtarının bulunduğu konumda daha geniş ve yuvarlak bir açıklık bulunuyor. Bu değişim, geleneksel sessize alma anahtarının yerini alabilecek yeni bir “özel düğme”nin barındırılması yönünde spekülasyonlara yol açıyor.

fgfg

Bir süre önceki duyumlar da Apple’ın, yıllardır kullanılan Sessize Alma anahtarını daha çok yönlü bir “özel düğme” ile değiştirmek istediğini belirtiyordu. Bu özel düğme, düşük batarya veya kapatılmış cihaz gibi durumlarda bile kullanıcılarına çeşitli işlemler yapabilme olanağı sağlamak üzere tasarlandı. Bu işlevler arasında güvenli Apple Pay işlemlerini gerçekleştirmek ve Find My iPhone özelliğini kullanarak iPhone’u bulmak yer alıyor.

iPhone 15

Öte yandan kılıf, kamera modülü için belirgin bir kesim içeriyor. Bu durum, önceki model olan iPhone 14 Pro Max‘e kıyasla bir geliştirme olabileceğine dair ipuçları veriyor. Daha büyük kesim, Apple’ın iPhone 15 Pro Max modelinde daha gelişmiş bir kamera sistemini tanıtma olasılığını kuvvetle belirtiyor. iPhone 15 Pro Max tasarımı tam anlamıyla ortaya çıktı.

The Elder Scrolls 6 çıkış tarihi netleşiyor