iPhone 15 çıkış tarihi biraz gecikebilir! İşte nedeni!

iOS 15, iPhone kamerasında Gece Modunu devre dışı bırakmanıza izin verecek

Şu sıralar Çin ve Tayvan arasında yükselen gerilim, üretim bantlarını da olumsuz etkiliyor. Eğer Çin de Rusya’yı örnek alıp komşu ülkesine karşı müdahalede bulunursa bundan en çok zarar görecek isim şüphesiz Apple olacak.

iPhone 15 çıkış tarihi biraz gecikebilir! İşte nedeni! Teknoloji dünyasının gözü kulağı Eylül’de gerçekleşmesi beklenen Apple tanıtımında. Amerikalı teknoloji devi, bu etkinlikte birçok yeni cihazın tanıtımını yapacak ancak kuşkusuz 7’den 70’e herkesin beklediği assolist iPhone 15 serisi olacak. Bugüne kadar sızdırılan bilgilerden, yeni serinin iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max olmak üzere 4 farklı seçenekle satışa sunulacağını biliyoruz.

Bununla birlikte Apple için hayati öneme sahip Tayvan’dan gelen haberler hiç de iç açıcı değil. Apple’ın iPhone15 yonga setlerinin üretiminde kullandığı en önemli bileşen tabi ki yarı iletken çipler. Peki bunlar nerede ve kimin tarafından üretiliyor dersiniz? Evet bildiniz Tayvan! Amerikalı teknoloji devi neredeyse ihtiyaç duyduğu çiplerin tamamını hem Tayvan’ın hem de dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olan TSMC’den satın alıyor. Bununla birlikte Çin, Tayvan’dan Çin’e giriş yapacak her türlü konteynırı artık çok daha dikkatli bir şekilde incelemeye başladı.

iPhone 14 çıkış tarihi

iPhone 15 çıkış tarihi biraz gecikebilir! İşte nedeni!

Çin’in bu kontrollerdeki amacı, Tayvan’da üretilen ürünlerde üretim yeri olarak neresinin yazıldığını kontrol etmek.

iPhone 14 çıkış tarihi

Geçtiğimiz günlerde bu konuya ilişkin bir kanun çıkaran Çin, Tayvan’da üretilip de Tayvan’ın Çin’in bir parçası olduğunu gösterecek “Üretim yeri: Tayvan, Çin” ibaresini bulundurmayan ürünlerin ülkeye girişini yasaklamıştı.

iPhone 14 çıkış tarihi

Apple her ne kadar bu konuda tedarikçilerini sıkı sıkıya uyarmış olsa da, yine de uzayıp giden kontrol kuyrukları bile iPhone 15 üretimini Çin’de yapan Apple’ın gerekli malzemeleri zamanında ilgili fabrikalara ulaştıramamasına neden olabilir. Eğer bu kötü senaryo gerçekleşirse, ilerleyen zamanlarda kaçınılmaz son olarak iPhone 15’in çıkış tarihinin ertelendiğini duyurmak zorunda kalabiliriz. iPhone 15 çıkış tarihi biraz gecikebilir! İşte nedeni!

Alexa yapay zeka ile yenilenecek