CES’te Playstation Now!

SonyPress

Geleceğin teknolojilerine hâkim olacağı tahmin edilen bulut sistemi, birçok firmanın bu yönde atılımlar yapmasına sebep oluyor. Bu sistemin geleceğini parlak gören firmalardan biri olan Sony, 2012 yılında streaming servisi olan Gaikai için 380 milyon dolar gibi bir bedel ödeyerek sahibi olmuştu.

SonyPress

CES 2014 fuarıyla birçok yeni teknolojiyle karşılaştığımız bu etkinlikte Sony ise Gaikai tabanlı Playstation Now’ı duyurdu. Bu sistem sayesinde PlayStation, PlayStation 2 ve PlayStation 3 oyunlarını stream ederek Playstation 4 ile oynayabileceğiz.

Andrew House açıklamasında; ‘Bu sistem ayrıca tüm PlayStation aygıtlarından bir ekosistem kurarak oyunları istediğimiz cihazdan oynamamızı sağlıyor. Aylık bir ücret karşılığı kullanılacak oyun streamig servisi ile akıllı telefonlar, tabletler, 2014 model Bravia TV’ler ve Playstation oyun konsollarının hepsi birer Playstation oyunu oynatan cihaza dönüşecek!’ şeklinde konuştu.

Gaikai tabanlı video oyun streaming servisi olan Playstation Now’ın kapalı beta servisinin 2014 Ocak sonlarına doğru Kuzey Amerika’da duyurulacağı söyleniyor. Bu sürüm multiplayer oyunlarını, PSN mesaj ve kupalar servisini kullanmamıza da imkân sunacak. Oyun kütüphanesinde bulunan oyunları bu sistem sayesinde sadece Playstation platformunda değil diğer cihazların birçoğunda oynamamız mümkün olacak.

Sistemin tam olarak dünya çapında duyurulması 2014’ün yaz döneminde olması bekleniyor. Gaikai ve bulut sistemine son derece fazla güvenen Sony, gelecek zaman diliminde ne gibi teknolojiler ile karşımıza çıkacak hep beraber göreceğiz.