Samsung ve Teknosa Birinci Oldu

samsung1

18 yaş üstü 287 erkek katılımcı ile online olarak yapılan araştırma kapsamında, bilgisayar ve teknolojik ürünler kategorisinde Samsung, ürün mağazaları kategorisinde ise Teknosa erkeklerin en beğendiği markalar oldu. 

Bilgisayar ve teknolojik ürünler kategorisinde çalışmaya katılanların yüzde 62’si Samsung’u kendine yakın bulurken, Sony yüzde 34, Apple yüzde 30’luk paylarla ikinci ve üçüncü sıraları aldı. Bunları yüzde 25 ile LG ve yüzde 24 ile Toshiba izledi.

samsung-shop

En yakın bulunan tek bir bilgisayar ve teknolojik ürün markası seçilmesi istendiğinde, ilk 4 marka, yüzde 35’lik payla Samsung, yüzde 14’lük payla Sony, yüzde 13’lük payla Apple ve yüzde 9’luk payla Toshiba olurken, tek değişiklik 5. sıraya, yüzde 5’lik payla Dell’in oturması oldu.

Bilgisayar ve teknolojik ürün satan mağazalar kategorisinde ise Teknosa, yüzde 62 ile birinci sıraya yerleşirken, onu yüzde 47’lik oranla Vatan ve yüzde 41’lik oranla Media Markt takip etti.  Bimeks ve Gold yüzde 33 ve Electro World yüzde 29 ile bu markaları izledi. Vatan AB SES grubunda daha yoğun benimsenirken (yüzde 60), Electro World markasının da yine yüzde 60’lık oranla 18-24 yaş grubu tarafından, diğer yaş gruplarına kıyasla daha fazla benimsendiği görüldü.

En yakın bulunan tek bir bilgisayar ve teknolojik ürün mağazası seçilmesi istendiğinde de ilk üçte sıralama değişmezken, dağılım şöyle gerçekleşti: Teknosa (yüzde 31), Vatan (yüzde 20) ve MediaMarkt (yüzde 19).

Vodafone, Türkiye’de Ürettiği Blade V’yi Satışa Çıkarıyor