Xbox One’da Xbox 360 Kullanın!

xbox one controller

Yeni nesil oyun konsolu Xbox One piyasaya sürülmeden önce “Xbox One’da Xbox 360 oyunlarını oynayabilecek miyiz?” gibi soruların hedefi olmuştu.

Yeni nesil oyun konsolu Xbox One çıkışını yapmadan önce hakkında çıkan Xbox 360 oyunlarını da oynayabilecek miyiz gibi sorular sık sık sorulmuştu. Xbox partner geliştiricilerinden olan Frank Savage’ın açıklamalarından anlaşıldığı üzere yeni nesil konsola gelecek olan bir Xbox 360 emülatörü sayesinde bu mümkün olabilir.

xbox-one-controller2

Savage “Bir takım planlar var, ancak malesef, henüz bunlar üzerine düşünmeyi bitirmedik.” şeklinde bir ifade kullanarak bunun kesin bir bilgi olmadığını belirtiyor. Anlaşılan bazı teknik sorunlardan dolayı bu işe başlamak oldukça zor gibi görünüyor ve bu yüzden resmi bir açıklama yapmaktan sakınıyorlar. Diğer yandan Savage bu tarz bir projenin hayata geçmesinden mutluluk duyacağını belirtmeden geçemiyor.

Sony Playstation için Gaikai desteği olan PlayStation Now servisi sayesinde eski oyunlarında oynanabileceğini belirtmişti. Buna karşı Microsoft yaptığı bir açıklamada servis kalitesinin sağlanamayacağından dolayı böyle bir çalışmalarının olmayacağını söylediğini hatırlatmakta fayda var.

Yeni nesil Xbox One üzerinde Xbox 360 emülatörü ile oyun oynamak ne kadar zevkli olabilir ki? Oyun kalitesinden ve performansından ödün vermeden…