PlayStation 4 için yeni sistem güncellemesi yayınlandı

ps4

Sony, bu neslin açık ara en çok satan konsolu PlayStation 4 için yeni bir sistem güncellemesi yayınladı. İşte yeni gelen güncelleme hakkındaki detaylar.

Oyun gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Sony, PlayStation 4’ü 2013 yılında satışa sunmuştu. Bu nesilde ezeli rakibi Microsoft’un hatalarını iyi değerlendiren Sony, aradaki makası gün ve gün biraz daha açmıştı.

Son 5 yıldır en çok satan konsol unvanını kimselere kaptırmayan PS4, bu neslin açık ara birincisi oldu diyebiliriz.

PS4’ün bu kadar çok satmasının temel nedenlerinden birisi de bu konsola özel olarak satışa sunulan yapımlar. Malum, söz konusu exclusive oyunlar olduğunda Sony’nin eli Microsoft’a oranla çok daha güçlü.

İki konsol arasındaki en önemli farklardan birisi de arayüz. Kullanıcılarında bildiği üzere PS4 sade, anlaşılır ve akıcı bir arayüze sahip. Xbox One ise karmaşık, zorlayıcı ve zaman zaman kasmalara neden olan bir arayüz kullanıyor.

Sony buna karşın sistemini sürekli güncellerken, Microsoft güncelleme tarafına çok fazla vakit ayırmıyor.

PlayStation 4 için 6.51 güncellemesi yayınlandı

Örneğin Sony geçtiğimiz gün yeni bir PS4 sistem güncellemesi daha yayınladı. Yayınlanan 6.51 güncellemesinin sistem performansını arttırma amaçlı kullanıma sunulduğu belirtildi.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Sony’nin bu güncellemeyi korsana karşı bir tedbir olarak yayınladığı düşünülebilir. Fakat henüz 5.55 sürümü bile kırılmış değil. Dahası hackli olan 5.05 sürümünde bile pek çok oyun çalışmıyor. Dolayısıyla 6.51 güncellemesinin gerçekten de sistem performansını arttırma amacıyla yayınlandığını söyleyebiliriz.

Ubisoft E3 2019 ile ilgili ilk açıklamayı yaptı