Çernobil faciası HBO dizisi oluyor

Çernobil faciası

Dizi sektörü ile ilgili senaryo kıtlığı yaşanabileceği söylense bile, son olarak yayınlanan ve Çernobil faciası temel alınarak oluşturulan dizi, algıyı değiştirecek.

Sıradışı senaryoları ile tanınan Craig Mazin, bu sefer de Çernobil’de yakın zamanda yaşanan nükleer patlamayı konu alan bir senaryo üzerinde çalışıyor. Senaristliğini Craig Mazin’in yaptığı bu dizi, en korkunç konulardan birisini işliyor.

Çernobil faciası ile ilgili dizi fragmanı yayınlandı

Diğer belgesel tarzındaki yapımların aksine bu dizide, daha çok facia sonrasına el atılıyor. Bu nedenle dizide, patlamalı görüntülerin üzerinde çok fazla durulmadığını da söyleyebiliriz. Filmin fragmanında; bir bitki etrafında toplanan insanlar, giriş kısmında gösteriliyor.

Çernobil faciası dizisi

Çernobil faciasını en gerçekçi şekilde kaleme alan senaryolardan bir tanesi olarak görülebilecek bu yeni dizi, son derece rahatsız edici görüntüler de barındırıyor. Özellikle de ölü hayvan ve ağır yaralanmış insan görüntüleri, kanınızı dondurabilir.

Böyle bir senaryoya sahip dizi arayanlar için bir de kötü haberimiz var. Çernobil, yaklaşık olarak 5 bölüme sahip bir mini dizi olacak. Dizinin bu kadar kısa tutulması, 15 sezonluk yapımlara alışkın kişiler için biraz zor gelebilir. 6 Mayıs tarihinden itibaren HBO tarafından bu dizi gösterilmeye başlanacak.

Çernobil Tekrar Enerji Üretimine Başlıyor