Game of Thrones dizisini ezip geçen yapım: Chernobyl

Chernobyl

Tüm Dünyada müthiş bir izlenme sayısı yakalayan Game of Thrones dizisinin en yüksek puanlı yapım olduğunu düşünüyorsanız, Chernobyl dizisini de izlemenizi öneriyoruz. Dizinin izleyici puanları, bugüne kadar görülmemiş bir ilke imza atmayı başardı.

Ukrayna’nın Çernobil kentinde meydana gelen nükleer tesis patlamasını konu alan bu dizi, son dönemlerin en çok dikkat çeken yapımları arasında yer alıyor. HBO dizilerinden Game of Thrones’un özellikle de final bölümüyle yarattığı hayal kırıklığı, bu yapım sayesinde biraz da olsa giderilebilecek gibi görünüyor.

Chernobyl dizisinin IMDB puanı giderek yükseliyor

Bu yeni dizinin neden bu kadar tutulduğunu anlamak için gelin Çernobil faciasına yeniden göz atalım. Ukrayna’nın Çernobil kentinde, o dönemin en büyük nükleer tesislerinden bir tanesi bulunuyordu. Bu tesiste yapılan gece kontrolleri esnasında, reaktörlerden bir tanesi patladı ve 2,5 ton radyoaktif madde ABD’ye kadar rüzgar yoluyla uçtu. Dünya çapında bir krize neden olan bu olayın etkileri şu anda bile devam ediyor.

Chernobyl dizisi

Dizide de bu facianın nasıl meydana geldiği anlatılıyor. Olay anlarının, son derece gerçekçi bir şekilde verildiği dizi, abartı içermiyor. İlk sahnede, yalanın ne kadar gizlenebileceğinden bahsediliyor. Bu, Sovyetler Birliği’nin olayı gizlemeye çalışmasına bir gönderme olarak görülüyor. Şu an için IMDB puanı 9,7 olan diziyle ilgili gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak istiyorsanız bizi takipte kalın.

Çernobil faciası HBO dizisi oluyor