Kuş büyüklüğünde kelebek Çernobil’de yakalandı: Bilim insanları şaşkın!

kuş büyüklüğünde kelebek

Çernobil’de herkesi şaşırtan bir olay yaşandı ve kuş büyüklüğünde kelebek görüldü. Bilim insanları konuyla alakalı büyük şaşkınlık yaşıyor. İşte merak edilen tüm detaylar.

Dünya genelinde tanınan Çernobil Radyasyon ve Ekolojik Biyosfer Rezervi, son zamanların en büyük keşiflerinden bir tanesine imza attı (kuş büyüklüğünde kelebek). Mavi kurdele kelebeği olarak da adlandırılan bir kelebek türü, normalden çok daha fazla büyük bir şekilde bulundu. Ukrayna ve Avrupa’da yaşamakla birlikte aynı zamanda, boyutları çok fazla bir büyüklüğe ulaşmayan bu tür herkesi şaşırtmayı başardı.

Doğal yaşam değişiyor mu?

Doğal yaşamın çevre kaynaklı faktörlerden çok fazla etkilendiği biliniyor. Özellikle de nükleer facialar bu konuda herkesi çaresiz bırakabiliyor. Çernobil kazasından sonra da doğal hayat neredeyse durma noktasına geldi. Bu durum aynı zamanda çeşitli hayvan türlerinin sert bir değişimden geçmesine neden oldu.

kuş büyüklüğünde kelebek

Herkesin küçük ve şirin olarak gördüğü kelebekler, Çernobil kazasından en çok etkilenen hayvanlardan bir tanesi. Özellikle de kimi kelebek türleri sert bir evrim sürecinden geçti. Çernobil Radyasyon ve Ekolojik Biyosfer Rezervi bünyesinde çalışanlar, doğal yaşamın ciddi tehlike altında olduğunu söyledi. Uzmanlar tarafından yakalanan bir kelebek türü ise, doğal yaşamın en ilginç örnekleri arasında yer alıyor.

Hem kanatlarının uzunluğu hem de boyutları düşünüldüğünde, yeni bir kelebek türünün tespit edildiği bile söylenebilir. Yakalanan bu kelebek, yeniden ormana bırakılacak. Sizce Çernobil faciası daha başka hangi doğal değişimlere neden oldu? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.