Rusya’da nükleer patlama sonrası radyasyon korkusu yaşanıyor

Rusya küçük atom bombası

Rusya’nın Arhangelsk bölgesinde bulunan Severodvinsk kentinde yer alan askeri üstte nükleer füze denemeleri gerçekleştiriliyordu ve bu denemeler sırasında hiç beklenmeyen bir şekilde nükleer patlama meydana geldi. Küçük bir Çernobil boyutunda olan bu patlama, radyasyon seviyesini arttırdı. İşte haberimizin detayları.

Nükleer faaliyetleri ile bilinen ve dünya genelinde adeta bu işin koruyucusu olan Rusya, yine bir felakete neden oldu. Askeri üstte meydana gelen patlama sonrasında 6 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca birçok asker de radyasyondan etkilenerek kötü bir şekilde yaralandı.

Nükleer patlama radyasyon seviyesini arttırdı

Rus yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, nükleer patlamanın hemen sonrasında herhangi bir radyasyon seviyesinde artış görülmedi. Ancak diğer kuruluşlar bunun tam tersi olduğunu söylüyordu. Rusya baskılara daha fazla dayanamadı.

nukleer felaket

Her ne kadar Rus yetkililer patlamanın radyasyon seviyesini 16 kat artırdığını söylese bile, Greenpeace en az 20 kat olduğunu ifade ediyor. Patlamanın gerçekleştiği bölgedeki bütün köyler teker teker boşaltıldı. Ayrıca yaralılara müdahalede bulunan doktorlarla da gizlilik anlaşması yapıldı.

Bu tür nükleer felaketlerin yaşanması elbette kaçınılmaz bir durum. Türkiye’de de yakın bir zamanda nükleer faaliyetlerin başlaması planlanıyor. Peki sizce de nükleer faaliyetler dünya için büyük bir tehlike oluşturuyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Rusya uzay çöpleri konusunda çözüme çok yakın