Capcom unutulan oyununu süresiz erteledi

123 22

Capcom’un uzun süredir geliştirilmekte olan ve birkaç kere ertelenen Pragmata isimli oyunu var. Japon oyun stüdyosu düzenlediği özel etkinliğinde Pragmata’dan yeni bir video gösterdi ve süresiz olarak ertelendiği açıklandı.

Pragmata adını daha önce duydunuz mu? Belki duydunuz, ancak unutmuş olabilirsiniz. Kısaca hatırlatma yapacak olursak, 2020’de PlayStation etkinliğinde duyurulan ve sonra ertelenen bir oyun. Capcom tarafından geliştirilen yapımın ilk olarak 2022’de çıkması planlanıyordu, sonra çıkış tarihi biraz daha ileri alındı. Daha sonra oyun 2023’e ertelendi. Şimdi ise belirsiz bir tarihe ertelendiği açıklandı.

capcom

Capcom geçen akşam etkinlik düzenledi, yeni oyunlardan videolar yayınladı, gelecek planlarını açıkladı. Paylaşılan videolardan biri de Pragmata’ya aitti. Açıkçası bu video hakkında çok az bilgi çıkan ve ertelenip unutulan Pragmata’yı hatırlatma amacıyla yapılmış. Capcom bir yandan “Bakın halen oyunu geliştiriyoruz” mesajını da verdi. Videoda uzay istasyonu gibi bir yerde, zırhlı bir kişinin, küçük bir kızı kormak için giriştiği mücadele gösteriliyor. Kızın çizdiği resimde 2023’ün üstü karalanmış ve çok üzgünüm yazıyor. Geliştirici ekip video sonunda, “Pragmata’yı ertelemek zorunda olduğumuz için üzgünüz. Ekibimiz şu anda yapabileceğimiz en iyi oyunu yapmak için çalışıyor. Daha fazla zamana ihtiyacımız var” şeklindeki mesajla durumun ne olduğunu da açıkladı.

Ertelemelerin olması normal bir şey. Oyun endüstrisinde uzun süre ertelenen birçok yapım oldu. Fakat çıkış tarihi bile verilmeden, belirsiz zamana kadar erteleme kararı alınması işlerin pek yolunda olmadığını da gösteriyor. İddia edilenlere göre Pragmata’nın çekirdek ekibinde bazı anlaşmazlıklar ve ayrılıklar yaşandı. Projenin 2 kere baştan geliştirildiği ileri sürülüyor. Tabii ki bunların ne kadar doğru olduğunu bilemiyoruz. Yarın öbür gün Pragmata iptal olursa da, pek şaşırtıcı haber olmaz.

Diablo 4’te 100. seviyeye ulaşan oyuncuların sayısı belli oldu