Tokyo olimpiyatları 2021 sonrasına kalabilir

Koronavirüs vücut hücrelerine

Herkesin büyük bir merakla beklediği Tokyo olimpiyatları 2021 ile ilgili garanti verilmiyor. Normal şartlarda bu olimpiyatların 2020 yılında oynanması gerekiyordu.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve milyonlarca insanı etkileyen Koronavirüs şimdilerde büyük bir korku salmaya devam ediyor. İnsanlar arasındaki sosyal mesafenin korunması nedeniyle olimpiyat gibi birçok spor alanı kilitlendi. Bunlardan en fazla etkilenen hiç şüphesiz futbol oldu. Ancak olimpiyat yetkilileri tarafından alınan bir karar, insanların daha çok merak etmesine neden oldu.

Tokyo olimpiyatları daha fazla ertelenebilir

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak adlandırılan Koronavirüs salgını, neredeyse her alanda yoğun bir etkiye neden oldu. Özellikle de insanların bir arada gerçekleştirdiği aktiviteler büyük darbe aldı.

Koronavirüsü yendikten sonra

Dünya genelinde 1 milyon civarı insanın bu virüse sahip olduğu resmi olarak açıklanmıştı. Ancak yapılan tahminler bunun çok daha üstünde olduğunu gösteriyor. Bugüne kadar görülmemiş derecede bulaşıcı olan hastalığın tam olarak nereden kaynaklandığını söylemek güç. Ancak ABD dahil olmak üzere dünyanın bütün ülkelerini son derece olumsuz bir şekilde etkiliyor.

Koronavirüsten ölen kişi sayısı giderek artıyor

Dünya Sağlık örgütünün önünde iki farklı seçenek vardı ve onlar insanların bir araya gelmemesi gerektiğini savundu. Tokyo şehrinde yapılacak olimpiyat aktiviteleri bir yıl ertelendi. 2020 yılında yapılması gereken bu olimpiyatların 2021 yılında yapılmasına karar verilmişti. Ancak vaka sayısının giderek çok daha fazla artması bir yıl daha ertelenmesine neden olabilir.