Jurassic World Fallen Kingdom ilk filmin gölgesinde kaldı

jurassic world fallen kingdom

Jurassic Park serisinin 5. filmi olan Jurassic World Fallen Kingdom, ABD açılışıyla da ilk filmin hayli gerisinde kaldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Bilindiği üzere Jurassic Park üçlemesi, Jurassic World filmi ile yeni bir boyuta taşınmıştı. Jurassic World her ne kadar farklı bir isme sahip olsa da bunun bir devam filmi olduğu biliniyordu. Zaten film içerisinde ilk parka yapılan göndermeler de durumu net bir şekilde gözler önüne serdi. Şimdi ise seri 5. filmi ile bir kez daha izleyiciyle buluşuyor. Jurassic World Fallen Kingdom, 2 hafta gecikmeli olarak ABD’de de vizyona girdi. Nitekim filmin ilk gişe hasılatı, ilk filmin hayli gerisinde kaldı.

Jurassic World Fallen Kingdom beklentilerin altında kaldı

Jurassic Park serisinin 3. filmi 2001 yılında vizyona girmişti. Universal Stüdyoları tam 14 sene sonra yani 2015 yılında serinin devam filmi Jurassic World’u vizyona soktu. Dolayısıyla 14 sene sonra gelen film, birikmiş bir ilgi selini de beraberinde getirdi.

Jurassic World, ABD açılışında 208 milyon dolar, toplamda ise 1.671 milyar dolarlık hasılata imza atmıştı. Serinin devam filmi olan Fallen Kingdom ise, ABD açılışında 150 milyon dolarlık bir hasılata ulaştı. İlk filmin hayli gerisinde kalan yapım, dünya genelinde ise 711 milyon doları geride bırakmış bulunuyor.

jurassic world

Görünen o ki Jurassic World Fallen Kingdom, ilk filmin hayli gerisinde kalacak. Fakat bu tabloya rağmen, filmin hayli başarılı olduğu da inkar edilemez.

Tesla Türkiye’de çalışmak ister misiniz?