Borderlands Cephesinde Önemli Ayrılık

Borderlands 2

Borderlands serisinin yaratıcısı olan Matt Armstrong, bugün yayınladığı açıklamayla serinin yapımından sorumlu olan Gearbox Software’den ayrıldığını duyurdu

2009 yılında satışa sunulan ilk oyunuyla yolculuğuna başlayan ve etkileyici görsel tasarımıyla benzer FPS oyunları arasında sıyrılmayı başaran Borderlands serisi, geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen devam oyunlarıyla oldukça başarılı bir satış grafiği yakaladı ve oyun dünyasının en önemli FPS serileri arasında yerini aldı.

Borderlands_2

Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen The Handsome Collection ile yeni nesil konsollara da taşınan Borderlands serisinin hayranları üçüncü oyun için resmi duyuru beklerken, serinin yapımından sorumlu olan Gearbox Software cephesinden şaşırtan bir açıklama geldi.

Borderlands serisinin yaratıcısı olan Matt Armstrong, bugün Twitter üzerinden yayınladığı açıklamayla Gearbox Software stüdyosundan ayrıldığını ve bundan sonra oyun dünyasında yeni maceralara atılacağını duyurdu. Serinin arkasındaki beyin olmasının yanı sıra ilk oyunun da büyük bölümünü kaleme alan Armstorng’un stüdyodan ayrılması serinin hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Üstelik ikinci oyunu ve Pre-Sequel’i kaleme alan Anthony Burch de geçtiğimiz aylarda Gearbox Software’den ayrılmıştı.

Serinin bugünlere gelmesinde kilit rol oynayan iki ismin Gearbox Software’den ayrılması serinin geleceğini tehkileye atmış olsa da, stüdyo yeni bir Borderlands oyunu hazırlama konusundaki fikrini şimdilik değiştirmemiş gibi görünüyor.

Deus Ex: Mankind Divided Hakkında Yeni Detaylar