BOE, iPhone 14 Serisi için OLED Ekranlar tedarik edebilir

b111

Bu yılın başlarında, Çinli BOE, Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen yeni iPhone 14 serisinde kullanılan OLED ekran panellerinin tedariki için Apple ile bir anlaşma yapmış, ancak farklı sorunlar ortaya çıkmıştı. 

BOE, iPhone 13 için ürettiği OLED panellerdeki ince film transistörlerin devre genişliğini değiştirirken yakalandı. Bu durum Apple’ın siparişlerini durdurmasına neden oldu. Şimdi, yeni bir rapora göre, Apple yine BOE ekran örneklerini değerlendiriyor ve büyük ölçekli bir sipariş verebilir.

Güney Koreli The Elec tarafından hazırlanan bir rapora göre , Apple bu hafta BOE’nin yaklaşmakta olan iPhone 14 serisine yönelik OLED panel örneklerini değerlendirecek . Ve işler yolunda giderse, Apple toplu sipariş vermeye bile başlayabilir.

BOE

Rapora göre, Çinli ekran üreticisi Cupertino şirketinden bir ay içinde onay almayı bekliyor. Ayrıca, Apple bir uyarıda bulunmaya karar verirse, BOE standart iPhone 14 modeli için panelleri Temmuz ve Ağustos ayları arasında seri üretmeye başlayacak.

Samsung Display ve LG Display’in bu yılın sonunda iPhone 14 OLED panellerinin üretimine başlaması muhtemel olduğundan, BOE’nin Güney Koreli rakiplerinin birkaç hafta gerisinde olduğunu söylüyor.

Ayrıca şirketin iPhone 13 için panellerle son zamanlarda yaşadığı fiyasko nedeniyle en fazla yaklaşık 5 milyon adet tedarik edeceği bildiriliyor.

b1

Apple iPhone 14 serisinin iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone Pro Max olmak üzere dört modeli olacağını biliyoruz. Apple, mini versiyonu bir Plus/Max varyantı ile değiştirecek.

Standart iPhone 14 ve 14 max, pek çok tasarım değişikliği taşımayacaktır. Bununla birlikte, Pro ve Pro Max, delgeç artı hap tasarımı ile yeni bir kesme özelliğine sahip olacak. Ayrıca, normal modellerde önceki nesil A14 yongası bulunurken Pro ve Pro Max, yeni A15 yongasına sahip olacak.

Apple’ın önceki nesil iPhone 13 modelleriyle neredeyse aynı olduğu için normal modellerin fiyatını nasıl haklı çıkaracağını görmek ilginç olacak.

Xiaomi 13 serisi bu yıl Kasım ayında çıkabilir