BMW elektrikli otomobil üretimi için servet harcayacak

BMW araçlar artık Android Auto ve Apple CarPlay almayacak

Firma 2030 yılına kadar altı ABD yapımı EV’ye sahip olmayı planlıyor. ABD’deki devasa EV yatırımları için büyük bir gün.

BMW elektrikli otomobil üretimi için servet harcayacak. Biden yöneticisi, bugün erken saatlerde EV pil malzemeleri geliştiren şirketlere 2,8 milyar dolar verdiğini duyurdu ve şimdi BMW, Amerika’da elektrikli araçlar inşa etmek için 1,7 milyar dolar daha yatırım yapacağını söyledi.

BMW 320i Sedan

1 milyar dolar, Güney Carolina’daki Spartanburg üretim tesisini elektrikli otomobiller inşa etmek için genişletmek için harcanırken, kalan 700 milyon dolar, yakındaki Woodruff adlı bir kasabada yüksek voltajlı bir pil tesisi inşa etmek için ayrıldı.

BMW i4 eDrive 35

BMW elektrikli otomobil üretimi için servet harcayacak

Şirketin üretim tesisi dediği gibi Spartanburg fabrikası, şirketin popüler “X” araçlarının evi. Burası şimdi, BMW’nin ABD’li grup başkanı Oliver Zipse’e göre, BMW’nin elektrifikasyon stratejisinin  de merkezi olacak. Şirketin 2030 yılına kadar en az altı elektrikli BMW X aracı üretmeyi planladığını ve bu da Biden yönetiminin yeni ABD otomobil satışlarının yarısını EV’leri yapmayı hedeflediğini duyurdu.

BMW M

BMW ayrıca, yukarıda bahsedilen pil tesisini inşa edecek olan Envision AESC’nin teknolojisini kullanarak altıncı nesil pil hücreleri üretmeyi planlıyor. Şirket, yeni pillerin mevcut teknolojisine göre %20 daha fazla enerji yoğunluğunun yanı sıra %30 daha hızlı şarj ve daha uzun menzil sunduğunu iddia ediyor. Ek olarak, üretim sırasında ikincil mineraller ve yenilenebilir enerji kullanarak yaklaşık %60 daha az CO2 emisyonu içerecekler.

Samsung yonga seti üretimi konusunda çok iddialı