Yeni Thunderbolt teknolojisi çoklu monitör kullanımını mümkün kılacak

USB 3.2 standardı

Artık hızlı bağlantı noktaları bilgisayarlar için eşit düzeyde olduğuna göre, Intel Thunderbolt’u nasıl daha cazip hale getirecek? Görünüşe göre bir monitör duvarı talep eden meraklıları çekerek.

Yeni Thunderbolt teknolojisi çoklu monitör kullanımını mümkün kılacak! Şirket, çoklu monitör kurulumları ve diğer “görsel olarak yoğun kullanımlar” için daha fazla bant genişliği sunacak yeni nesil Thunderbolt standardını tanıttı.

iPhone kablo kopma sorunu

Bağlantı noktası, üzerine kurulu olduğu USB 4 Sürüm 2.0 spesifikasyonu gibi normalde saniyede 80 gigabit bant genişliği sunacak olsa da, ekranlarınızın çözünürlüğü veya yenileme hızı daha yüksek performans gerektirdiğinde otomatik olarak 120 Gb/sn yukarı ve 40 Gb/sn aşağı akışlı özel bir moda geçiyor. Ayrıca DisplayPort 2.1 desteği, PCI Express verilerinin iki katı (harici GPU’lar için önemli) ve önceki formatlarla geriye dönük uyumluluk ve 3,3 ft uzunluğa kadar pasif kablolar bekleyebilirsiniz.

usb clightning cable

Yeni Thunderbolt teknolojisi çoklu monitör kullanımını mümkün kılacak

Bu, yeni USB 4 standardından çok da uzak değil. Ancak The Verge’in işaret ettiği gibi Intel, tutarlılığın PC üreticilerini yeni teknolojiyi benimsemeye ikna edeceğine bahse giriyor. Intel’den Jason Ziller, USB 4’ün yeni özelliklerinin “birçoğunun” yeni Thunderbolt ile, gerektiğinde, isteğe bağlı olduğunu söylüyor. USB Uygulayıcıları Forumu etiketlemeyi geliştirirken, Thunderbolt’un oyun donanımınızın veya yaratıcı stüdyonuzun istediğiniz tüm monitörleri kaldırabileceğinden emin olmasını isteyebilirsiniz.

USB 4

Intel, güncellenmiş Thunderbolt standardının son adını ve yeteneklerini 2023’te paylaşmayı planlıyor. Bu, bazı kullanıcılara gelecek yıl Intel destekli bilgisayarlar (veya Apple bu bağlantı noktasını benimserse Mac’ler) satın almaları için bir neden verebilir. Ancak Thunderbolt ve USB arasındaki farkın önemli ölçüde daraldığı açık. USB 4 donanımlı bir AMD sistemi neredeyse aynı bağlantıya sahipken, Intel Core tabanlı bir bilgisayar satın almak için fazla nedeniniz olmayabilir.

Razer yeni konsolu ile sektörü sallamaya geliyor