Blizzard Hong Kong yasağından geri adım atmak zorunda kaldı

Blizzard Hong Kong

Ünlü video oyun yapımcısı ve yayıncısı Blizzard Hong Kong protestolarını öven bir oyuncunun e-spor yarışmasından kazandığı ödülü almasını engelleyip oyuncuya da bir yıllık yasak koymuştu.

Çin’in tepkisini çekmemek için Hong Kong protestocularına karşı sert önlem alan Bilizzard‘ın bu tavru bu kez dünya çapında tepki gördü. Hem oyuncular oyunlarını protesto etme çağrısında bulunmaya başladılar hem de batılı devletler şirkete tepki gösterdiler.

Blizzard Hong Kong endişesi yaşıyor

Profesyonel oyuncu Ng Wai “Blitzchung” Chung bir oyun turnuvası sırasında, Hong Kong için mücadele etmenin onların jenerasyonundaki en büyük devrim olduğunu açıklamıştı.

Facebook Calibra logosunu çaldı mı?

Blizzard yeni yaptığı açıklamada, durumun yeniden gözden geçirilmesi sonrasında verdikleri tepkinin aşırı olduğunu kabul ettiler. Blitzchung’un yasağını kaldıran şirket, oyuncuya kazandığı ödülü de ödeyeceklerini açıkladılar.

Blizzard Hong Kong

Hong Kong’da protestocular aylardır Çin’le suçluların iadesi anlaşmasına karşı çıkıyorlar. Bu anlaşma ile Çin, siyasi muhalifleri de suçlu ilan edip Hong Kong’dan alabilecek.