Black Myth: Wukong’un Xbox’a Neden Gelmediği Belli Oldu

Black Myth Wukong

Son günlerin gözde oyunu Black Myth: Wukong’un neden ilk başta PlayStation 5 ve PC’ye yönelik olarak çıkıp, Xbox’ı dışarıda bıraktığı belli oldu.

Oyunseverler tarafından uzunca bir süredir merakla beklenen Black Myth: Wukong, geçtiğimiz günlerde oyunseverlerle buluştu. Daha önce yayınlanan fragmanları ve oynanış videolarıyla heyecan yaratan oyun, ortaya koyduğu etkileyici iş sayesinde bu heyecanın karşılığını verdi. Eleştirmenlerden geçer not alan oyun, oyunseverlerin de beğenisini kazandı. Bu da satış rakamlarını yansıdı. Son yılların en çok satan oyunlarından biri olan Black Myth: Wukong, sadece dört gün içinde 10 milyon kopya satarak Elden Ring ve Hogwarts Legacy gibi dev yapımları bile kıskandıracak bir performans sergiledi.

Üstelik oyun bunu Xbox olmadan yaptı. Çünkü ilk aşamada PC ve PlayStation çıkan oyun, nedense Xbox’a gelmemişti. Xbox’ın merak uyandıran bu yokluğunun sebebi belli oldu. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen GamesCon etkinliği sırasında sektör içinden bili alan eXtas1s, oyunun neden Xbox’a gecikmeli olarak geldiğini öğrendi.

Black Myth: Wukong

Bu gecikmenin sebebi, oyunun Xbox versiyonundaki bellek sızıntısıymış. Bir türlü çözülemeyen bu bellek sızıntısı oyunun sürekli çökmesine sebep olduğu için stüdyonun oyunu bu halde Xbox’a getirmesi mümkün değil. Şimdi hem stüdyodaki yazılımcılar hem de Xbox ekibi bu sorunun kaynağını bulup çözmek için uğraşıyor. eXtas1s, bir türlü çözülemeyen bu teknik sorun dışında oyunun Xbox versiyonun büyük ölçüde hazır olduğunu söylüyor. Yani bu hata giderildiği gibi oyun Xbox’a da gelebilir. Sorun şu ki bu sorunun ne zaman çözüleceği bilinmiyor. Bu da oyunun Xbox versiyonunun ne zaman çıkacağına dair bir belirsizlik yaratıyor.

Katlanabilir iPhone Ertelendikçe Erteleniyor