Bitcoin’in yeni üssü Amerika oldu!

Bitcoin 12 bin dolara

Çin’in kripto paralara getirdiği yasaklar sonrasında madencilerin yeni adresi Amerika oldu. İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

Bitcoin’in yeni üssü Amerika oldu! Kripto para piyasasını az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Çin, son dönemde BTC’ye karşı bir dizi tedbir almıştı. Alınan bu tedbirlerin pek çoğu genel yasaklara dayanıyordu. Bu yasaklar yüzünden Çin’deki kripto para madenciliği tarafındaki aktiviteler de yasaklanmıştı.

Çin’de hizmet veren pek çok kripto para madencisi gelen yasaklar sonrasında kendisine yeni bir adres bakmaya başladı. Üreticilerden pek çoğunun yeni adresi ise ABD oldu.

Bitcoin sert düşüşü

Bitcoin’in yeni üssü Amerika oldu!

Hali hazırda Çin haricinde kripto paralara karşı çok sert tedbirler alan ikinci bir ülke bulunmuyor. Bu noktada madencilik aktivitelerinin hala geçerli olduğunu söyleyebiliriz.

Elbette herşeyin bir sonu olduğu gibi Bitcoin madenciliğinin de bir sonu bulunuyor. Çünkü Bitcoin sınırlı sayıda üretilebilen bir kripto. Bu bağlamda bakıldığında BTC madenciliğinin bitmesiyle birlikte BTC’nin fiyatı da artacaktır. En azından genel görüş bu yönde.

Öte yandan merak edenler için belirtelim. Ülkemizde kripto para madenciliği yasak değil. Fakat madencilik aktivitesinin yapıldığı cihazların vergilerinin ödenmiş ve faturasının ibrazı zorunlu. Yani kaçak cihazlarla madencilik yaptığını anlaşılırsa cihazınıza el konulması söz konusu olacaktır.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Bu ve benzeri içeriklerimizin hiç biri yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Elon Musk, büyük üretim için talimatını verdi