Bitcoin yükselecek diye iddiaya girdi; 1 milyon dolar kaybetti

Kuantum bilgisayarlar Bitcoin

ABD ekonomisinin çökeceğini öngörerek Bitcoin çok yükselecek diye iddiaya giren kripto uzmanı, bu iddiayı kaybedince 1 milyon dolardan oldu.

Bir dönem hızla değer kazanmasıyla gündemden düşmeyen ve bu sayede kripto para çılgınlığının fitilini ateşleyen Bitcoin, bugünlerde daha çok bir çıkıp bir inen, binlerce yatırımcıyı zarara uğratan bir kripto para birimi olarak biliniyor. Ancak buna rağmen bu kriptoya her şeye rağmen güvenin bir kitle var. Üstelik bahsettiğimiz bu kitlenin başını ünlü analistler ve yatırımcılar çekiyor. Bu yatırımcılar, Bitcoin’in önünde sonunda toparlanacağına ve bugün olduğunda çok çok daha değerli hale geleceğine inanıyor. Ancak bu inançları onları zarara uğratmaya devam ediyor.

Bunun en son örneği de kripto para yatırımcısı Balaji Srinivasan. Kripto pazarında daha çok Balaji olarak tanınan bu ünlü kripto yatırımcısı, bu yılın başında Twitter üzerinden bir bloggerla atıştı. James Medlock adlı bu bloggerla atışmakla kalmayan Balaji, aynı zamanda Medlock ile iddiaya da girdi. Balaji, o sıralar 30 bin dolar civarında seyreden Bitcoin’in 17 Haziran’a kadar 1 milyon dolara kadar yükseleceğini iddia etti. Daha 17 Haziran olmadı belki ama Balaji’nin bu iddiasının tutmadığı açıkça görülüyor. Balaji de bu durumun farkında olduğu için iddiayı kaybettiğini kabul etmek için 17 Haziran’ı beklemedi. İddiayı kaybettiğini kabullenen Balaji, Medlock’a 1 milyon dolar ödemeyi kabul eti.

Balaji Srinivasan

Balaji’nin o sıralar 30 bin dolar olan, şu anda ise bunun bile altında seyreden Bitcoin’in 17 Haziran’a kadar 1 milyon doları bulacağını söylemesi şu an bakıldığında çok mantıksız gelebilir. Ancak Balaji o dönemde bu iddiayı ortaya koyduğunda, ABD ekonomisinin çökmek üzere olduğunu düşündüğünü söylüyor. Balaji’ye göre her ne kadar beklediği kadar erken gerçekleşmemiş olsa da bu ihtimal hala ortadan kalkmış değil.

ABD ekonomisinin şu anda oldukça hassas bir eşikte olduğuna dikkat çeken Balaji, 2008’deki finansal kriz öncesi de bugünlerdeki benzer bir sessizlik olduğunu, ancak bu sessizliğin işlerin yolunda gittiği anlamına gelmediğini söyledi. Yani Balaji’ye göre Amerikan ekonomisi sessiz sedasız yeni bir çöküşe doğru ilerliyor olabilir. Ve eğer bu gerçekleşirse kripto para birimleri ABD doları karşısında bir anda çok daha değerli hale gelebilir. Ancak tabii bu analizin daha bu hafta haksız çıktığı için iddiada 1 milyon dolar kaybeden bir yatırımcıya ait olduğunu unutmamakta fayda var.

Nothing Phone (2)’nin özellikleri netlik kazandı