Bitcoin o ülkede resmi para birimi oluyor

bitcoin

El Salvador, ABD dolarının yanı sıra bitcoin için yasal ödeme aracı olarak kabul eden dünyanın ilk ülkesi yapacak olan yasayı çıkarmaya hazırlanıyor.

Başkan Nayib Bukele, Miami’de tarihin en büyük bitcoin olayı olarak nitelendirilen konferansta olan Bitcoin 2021′de yayınlanan bir videoda, El Salvador’un bitcoin teknolojisini kullanarak ülkenin modern finansal altyapısını inşa etmek için dijital cüzdan şirketi Strike ile ortaklığını duyurdu.

O ülkede bitcoin resmi para birimi oluyor

Bukele, ”Önümüzdeki hafta, Bitcoin’i yasal bir ihale haline getirecek bir yasa tasarısını kongreye göndereceğim” dedi.

Lightning Network ödeme platformu Strike’ın kurucusu Jack Mallers, bunun “bitcoin için dünya çapında ses duyulduğunda” düşeceğini söyledi.

“Burada dönüştürücü olan şey, hem şimdiye kadar yaratılmış en büyük rezerv varlık hem de üstün bir parasal ağ olmasıdır. Bitcoin tutmak, gelişmekte olan ekonomileri itibari para enflasyonunun olası şoklarından korumanın bir yolunu sunuyor” diye devam etti Mallers.

Ana sahneden konuşan Mallers, hareketin bireylere, işletmelere ve kamu sektörü hizmetlerine fayda sağlayan açık bir ağda günlük kullanım durumları için gücünü ve potansiyelini açığa çıkarmaya yardımcı olacağını söyledi.

O ülkede bitcoin resmi para birimi oluyor

El Salvador, büyük ölçüde nakit bir ekonomidir ve insanların yaklaşık %70′inin banka hesabı veya kredi kartı yoktur. Havaleler veya göçmenler tarafından eve gönderilen para, El Salvador’un gayri safi yurtiçi hasılasının %20′sinden fazlasını oluşturuyor. Yerleşik hizmetler, bazen ulaşması günler sürebilen ve bazen fiziksel bir karşılama gerektiren bu uluslararası transferler için %10 veya daha fazla ücret alabilir.

Bitcoin bir varlık tarafından desteklenmez ve herhangi bir hükümetin kararına bağlı değil ve desteğine sahip değildir. Değeri, kısmen dijital olarak kıt olmasından kaynaklanıyor ve sadece 21 milyon bitcoin var.

Kullanıma sunmanın nasıl çalışacağına dair ayrıntılar hala ortaya çıkarken, CNBC’ye El Salvador’un temel katman olarak bitcoin ile yeni bir finansal ekosistem oluşturmaya yardımcı olmak için bir dijital para liderleri ekibi kurduğu söylendi.

Bukele’nin Yeni Fikirler partisi, ülkenin Yasama Meclisi üzerinde kontrole sahip, bu nedenle tasarının geçmesi çok büyük ihtimal olduğunu söyleyelim.

Bu, El Salvador’un bitcoin’e olan ilgileri ilk değil. Mart ayında Strike, mobil ödeme uygulamasını orada başlattı ve kısa sürede ülkede indirilen bir numaralı uygulama olmuştu.

Fossil yeni Google Wear OS saati üzerinde çalışıyor