ABD, BitCoin’i resmen kabul etti

4839624981

Dijital para birimlerinin en ünlüsü olan BitCoin’in, dünya çapında yasal bir ödeme aracı olarak kullanılmasının önündeki önemli bir engel aşıldı.

483962498[1]

BitCoin aslında çok uzun zamandır dijital alışverişlerde kullanılıyordu. Ancak bu dijital para birimi daha çok “takip edilmek istemeyen” kişilerin karanlık alışverişleri için kullanılıyordu. Yani, internet üzerinden uyuşturucu ticaretinde kullanılıyor olması onu tüm dünyada güvenlik güçlerinin hedefine oturtuyordu.

ABD şimdi BitCoin, Ulusal Ticaret Komisyonu tarafından, ticareti yapılabilecek yasal mallar arasına katıldı. Böylece insanların BitCoin alıp satması yasal bir kimlik kazandı. ABD uzun zamandır BitCoin’i yasa dışı işlemler için kullanılan bir alışveriş birimi olmaktan çıkarmaya çalışıyor. Bunun için NewYork borsasında deneme amaçlı olarak, BitCoin değerinin takip edilebileceği bir tahta da açılmıştı. Eğer BitCoin’in yasal olarak takip edilmesi ve kimin onu ne kadar alıp sattığı kayıt altına alınabilecek olursa, ABD dahil olmak üzere dünya çapında dijital ticaret sitelerinde BitCoin kullanımının yaygınlaşması bekleniyor.