Bitcoin hakimiyeti artmaya devam ediyor

Bu 3 altcoin kripto

Son dönemde kripto para piyasasında hayli hareketli günler yaşanıyor. Peki yaşanan gelişmeler BTC ve ETH’yi nasıl etkiledi? İşte bu konu ile ilgili detaylar.

Bitcoin hakimiyeti artmaya devam ediyor. Bilindiği üzere pazardaki BTC hakimiyeti arttığında altcoinlerin büyük bir çoğunluğu düşüşe geçiyor. Geçtiğimiz gün BTC hakimiyeti yüzde 42.3 seviyelerine kadar yükseldi. Bu durum bazı altcoinlerin ani düşüşler yaşamasına neden oldu.

Malum son günlerde kripto para pazarı çok hareketli günler yaşıyor. Öncesinde Twitter’dan gelen BTC ile bahşiş kararı, sonrasında Çin’den gelen yasak haberleri marketin dengesini bozmuş durumda.

Özellikle Çin’den gelen yasak haberlerinin BTC’yi çok daha olumsuz etkileyeceği ve BTC’nin 40 bin doların altına düşeceği ön görülüyordu.

Bitcoin düşüşü milyarder yatırımcı

Bitcoin hakimiyeti artmaya devam ediyor

Bitcoin tüm olumsuz haberlere rağmen güçlü duruşunu sürdürdü. Sonuç olarak BTC 43 bin dolar seviyesinde direnince hakimiyet seviyesi de arttı. Doğal olarak bazı altcoinlerde güçlü düşüşler gözlendi.

Geçtiğimiz gün CELR yüzde 8.9 değer kaybederken, XTZ’deki değer kaybı da yüzde 5.4’ü buldu. Elbette bu en kötüsü değil. Hatta BTC’nin dik duruşunun önemli bir direnç noktası oluşturduğunu da söyleyebiliriz.

Dip not olarak belirtelim. Bu ve diğer kripto para içeriklerimizin hiçbiri yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Lütfen yatırımlarınızı kendi görüşleriniz doğrultusunda gerçekleştirin. Ayrıca kaybetmeyi göze alamadığınız paralarla da kripto para sektörüne giriş yapmayın.

Galaxy S22 serisi delikli ekran tasarımıyla gelecek