Uzaktan eğitimde yoklama alınacak mı?

Acer Chromebook 715

Şu sıralar kısmen de olsa hibrit eğitim modeli benimsenmiş durumda. Peki uzaktan eğitim esnasında öğrenciler yok yazılacaklar mı? Başka bir değişle yoklama alınacak mı? İşte yanıt.

Uzaktan eğitimde yoklama alınacak mı? Şu sıralar pek çok kişi bu sorunun yanıtını merak ediyor. Malum kısa bir süre önce okullar tekrardan açıldı. Okulların açılmasıyla birlikte vaka sayılarında da artışlar gözlendi.

Fakat MEB bu yıl okulları kapatmama konusunda hayli kararlı görünüyor. Bu sebepten ötürü vaka çıkan sınıflar 14 gün süreyle karantinaya alınarak o okuldaki eğitim ve öğretim devam ediyor. Peki 14 gün karantinaya alınan sınıf derslere nasıl devam edecek?

Zoom, video görüşmelerine gerçek zamanlı çeviri özelliği geliyor

Uzaktan eğitimde yoklama alınacak mı?

Bu noktada devreye geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi uzaktan eğitim formülü giriyor. Elbette asıl merak edilen unsur uzaktan eğitimde yoklama alınıp alınmadığı. Malum geçtiğimiz yıl ve 2020’de yoklama konusu sorun olmamıştı.

Fakat şimdiye kadar yapılan açıklamada yoklama listelerinin geçerli olacağı ve sebepsiz yere okula devam etmeyenlerin yok yazılacağı belirtildi. Dolayısıyla bu sene devamsızlıktan kalan öğrenci sayısı biraz fazla olabilir.

Peki gelelim asıl soruya. Zoom üzerinden uzaktan eğitimde devamsızlık olacak mı? Yani yoklama alınacak mı? Şimdilik bu soru ile ilgili net bir cevap yok. Belki önümüzdeki süreçte MEB bu konu hakkında daha net açıklamalarda bulunur. Bekleyip göreceğiz.

Galaxy S22 serisi delikli ekran tasarımıyla gelecek