Bitcoin fiyatı bir kez daha kritik seviyenin altında

Bitcoin boğa koşusu BTC

Kripto para borsasının lider ismi Bitcoin, şu sıralar oldukça önemli bir dönemden geçiyor. Düşüş içerisinde olan Bitcoin’in değeri tehlikeli seviyelere iyice yaklaştı.

Bitcoin fiyatı bir kez daha kritik seviyenin altında. Kripto para borsası yatırımcılarını üzmeye devam ediyor. Yakın zamana kadar zenginliğe giden yolların başında gösterilen bu piyasa, şu sıralar yatırımcılarının zarar üstüne zarar yazmasına neden oluyor.

340 milyon sterlin değerinde Bitcoin'i yanlışlıkla kaybetti!

25 bin dolar seviyesinde tutunabilir mi, kendisini yeniden 24 bin doların üzerinde atabilir mi, 20 bin dolar bandını koruyabilir mi derken 19 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin, haberi yaptığımız şu saatlerde 18.600 dolar civarından işlem görüyor. Bitcoin’in bu kadar geri çekilmesiyle birlikte toplam hacmi 950 milyar dolar seviyesine gerileyen kripto para borsası ise, yakın bir zaman önce 2 trilyon dolar hacmini geçtiği o günleri, şimdilerde uzak bir hayal olarak anımsıyor.

Bitcoin için fiyat artışı

Bitcoin fiyatı bir kez daha kritik seviyenin altında

Peki Bitcoin’in bu kadar geri çekilmesinin arkasında yatan sebep ne? Öncelikle hemen belirtelim ki her ne kadar kripto para borsasında yaşandığı kadar olmasa da neredeyse bütün piyasalarda bir gerileme hakim. Yani bugün Amerika Teknoloji borsası Nasdaq’a da baksanız, petrol fiyatları verilerine de baksanız hepsine bir düşüş trendi olduğunu görürsünüz.

Büyük Bitcoin transferi

Ancak kripto para borsasının bu iki piyasaya göre daha fazla riskli kabul edilmesi, Bitcoin’in daha hızlı ve daha çok tepki vermesine neden oluyor. Bu tepkiyi doğuran olay ise, tabi ki Amerika Birleşik Devletleri’nin bitmek tükenmek bilmeyen faiz arttırımı macerası. Bu duruma bir de pandeminin henüz tam olarak geçmeyen etkileri, savaş ve enerji krizi gibi meseleleri eklersek, Bitcoin’in neden düşüş içerisinde olduğunu daha iyi bir şekilde anlayabiliriz.

Samsung, katlanabilir akıllı telefonları için güncelleme yayınladı