iPhone satışları durduruldu!

iPhone

Dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olması sebebiyle, ülkeler üstü bir güce ulaşan Apple’a Brezilya hükümetin şok edici bir ceza geldi.

iPhone satışları durduruldu! Apple için artık sadece bir teknoloji şirketi demek çok doğru olmaz. Sattığı akıllı telefon sayısından tutun da kasasında var olduğu iddia edilen nakit milyarlarca dolara kadar pek çok konuda haber konusu olan Apple, gelir anlamında da birçok ülkenin gayrisafi milli hasılasından daha yüksek tutarlarda bir parayı kontrol ediyor.

Apple Music öğrenci planı zamlanıyor!

Tabi karşınızda bu kadar büyük bir marka varken de onun aleyhine kararlar vermek diğer şirketlere göre daha zor olabiliyor. Hele de Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri haricindeki ülkeler için durum daha da belirgin. Ancak bugün Brezilya’dan gelen bir haber, teknoloji meraklıların “Helal olsun” dedirtecek cinstendi.

iPhone 14 hayal kırıklığı

iPhone satışları durduruldu!

Bir süredir Apple’ın yeni iPhone modellerinde telefon ile birlikte şarj adaptörü vermemesini araştıran Brezilya hükümeti, sonunda bu durumun müşterilere eksik ürün verilmesi kapsamında değerlendirilmesine karar verdi ve içerisinden şarj adaptörü çıkmayan iPhone satışlarının ülke sınırları içerisinde satılmasını yasakladı. Bu karardan da net bir şekilde anlaşılacağı üzere ikinci bir karara kadar Brezilya’da iPhone 12 ve sonrasında piyasaya sürülen hiçbir iPhone modeli satılamayacak.

iPhone fiyatlarında artış

Üstelik Brezilya hükümetinin Apple’a bu tutumundan dolayı 2,38 milyon dolar da para cezası kestiğini belirtelim. Karara hemen itiraz eden Apple, bu durumun arkasında yatan sebebin, çevreyi korumak olduğu savunması yapılırken, Brezilya hükümeti ise yaptığı araştırmada böyle bir duruma rastlanılmadığını duyurdu.

Elon Musk Yüzüklerin Efendisi eleştirisi ile gündemde