Bir şirket daha toplu işten çıkarımlara başladı

Bir şirket daha toplu işten çıkarımlara başladı

Bir şirket daha toplu çıkarımlara başlayan global isimler arasına katıldı. Artan enflasyo n sebebiyle Robinhood bu yıl ikinci kez çalışan sayısını azaltıyor. İşte detaylar.

Salı günü şirket, işgücünün yüzde 23’ünü işten çıkaracağını duyurdu. CEO Vlad Tenev’e göre, kesintiler Robinhood’un işinin her bölümünü etkileyecek, ancak öncelikle şirketin “operasyonlarını, pazarlama ve program yönetimi işlevlerini” hedef alacak. Tenev, karar için kötüleşen global piyasaları suçladı.  Şirketin son sıkıntılarının başlıca itici güçleri olarak rekor enflasyon ve kripto para birimi çöküşünü işaret etti.

Bir şirket daha toplu işten çıkarımlara başladı

Ek olarak, pandeminin ilk aşamalarında sahip oldukları oranda hisse senedi ve kripto varlık ticareti yapmaya devam edeceklerini de duyurdu. Robinhood’ın iş gücünün yüzde dokuzunu işten çıkardığı Nisan ayından önce, şirketin çalışan sayısı yaklaşık 3.800 idi. Şirketin CEO’su “CEO olarak, iddialı personel alımı yörüngemizi onayladım ve sorumluluk aldım, bu benim sorumluluğumda” ifadelerini kullandı. Salı günü, Robinhood ayrıca 2. çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirket, gelirinin yıllık %44 düşüşle 318 milyon $’a düşmesinin ardından 295 milyon $ net zarar bildirdi.

Çalışanlara yazdığı mektupta Tenev, Robinhood’un genel müdürlerin şirketin işinin geniş kısımlarını denetleyeceği bir organizasyon modeline geçeceğini söyledi. “Bu değişiklik hiyerarşileri düzleştirecek, işlevler arası bağımlılıkları azaltacak ve gereksiz rolleri ve konumları ortadan kaldıracak” ifadeleri kullanıldı. Tenev, Robinhood’un etkilenen çalışanları Slack ve e-posta yoluyla bilgilendireceğini de sözlerine ekledi. 1 Ekim 2022’ye kadar şirkette kalabilecekler.

Lamborghini elektrikli otomobil konusunda bekleyip görecek