Lamborghini elektrikli otomobil konusunda bekleyip görecek

Lamborghini

İtalyan spor araba üreticisi Lamborghini, son dönemde hızla büyüyen elektrikli otomobil sektörüne girip girmeme konusunda kararsız.

Elektrikli otomobil pazarı son yıllarda hızla büyürken, otomobil dünyasının tanınmış markaları da bir bir bu pazara yöneldi. Bugün artık Volkswagen ve Ford gibi şirketler, önümüzdeki 10 yıl içinde en büyük gelir kaynağının elektrikli otomobiller olacağını öngörüyor. Halihazırda bu pazara girmemiş olan köklü otomobil üreticileri şu sıralar ilk elektrikli otomobiller için hazırlıklarını yapıyor. Ancak şu ana kadar bu alana kayda değer yatırım yapmayan bir şirket var ki o da İtalya merkezli spor otomobil üreticisi Lamborghini.

Lamborghini’nin sahibi olan Volkswagen Group, elektrikli otomobil pazarında zirveye oynayabilmek için 100 milyar dolar gibi dev bir yatırım yapmış olsa da Lamborghini henüz bu pazara girip girmeme konusunda kararsız görünüyor. Şirket, şimdilik bu konudaki stratejilerinin “bekleyip görmek” olduğunu söylüyor.

Lamborghini, elektrikli araçlar hakkında fikrini belirtti

Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann, konu hakkında yaptığı açıklamada, bu konuda karar vermek için Avrupa Birliği’nden çıkacak kararı beklediklerini söyledi. Diğer otomobil üreticileri geleceklerini elektrikli otomobiller üzerine kuruyor olsa da Winkelmann, kendileri için doğru yolun bu olduğu konusunda emin değil. Winkelmann, ileride bu alana girseler dahi kendilerini tamamen elektrikli otomobil odaklı bir marka olarak göremediğini söylüyor.

Ancak şirket karbon yakıtlardan da uzaklaşmanın yollarını arıyor. Bu yüzden yine Volkswagen çatısı altında yer alan Porsche’un karbon yakıtlara alternatif olarak denediği sentetik yakıtların nasıl sonuç vereceğini görmek istiyor. Eğer bu yakıt istenen sonucu verir ve Avrupa Birliği de bu yakıt konusunda gerekli destekleri verirse, şirket elektrikli otomobiller yerine bu yöne doğru gidebilir.

Avrupa Parlamentosu, 2035’ten sonra benzin veya dizel kullanan otomobillerin üretilmesini yasakladığı için şirketin mevcut güzergahında devam etmesi imkansız. Ancak elektrikli motorlara çevre dostu bir yakıt kullanan alternatif bulunma ihtimali Lamborghini’nin kararını vermeden önce sonuçları beklemesine sebep oluyor.

Twitter yatırımcısı Elon Musk’a dava açtı