Bill Gates istifa etti: Tüm dünya şokta

Bill Gates tarla

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden bir tanesi olan Microsoft’un kilit ismi Bill Gates istifa etti. İşte bu ilginç istifanın detayları.

Bildiğiniz üzere şu anda bütün dünya insanlarının sağlıkları tehlikede ve bunu önlemek isteyen Bill Gates istifa etti. Özellikle de Çin tarafından gelen yoğun virüs salgınları herkesi çok zor durumda bırakıyor. 1975 yılında Paul Allen ve Bill Gates Microsoft’u kurduktan sonra çok hızlı bir şekilde büyümeye başladılar. Dünya üzerinde en çok kullanılan işletim sistemlerinden birisi olarak bilinen Windows’un sahibi Microsoft üzücü günler yaşıyor.

Bill Gates dünya sağlığına zaman ayırmak istiyor

Bildiğiniz üzere Bill Gates genellikle hayırsever birisi olarak tanınıyor. Dünya genelinde birçok yardım kuruluşuna kaynak aktaran Bill Gates bu konularda oldukça aktif birisi.

Bill Gates istifa etti microsoft1

Bill Gates bu yönünü daha da güçlendirmek için Microsoft şirketinden ayrıldı. Şirketten gelen açıklamaya göre şirketin kurucu ortaklarından ve teknoloji danışmanı olan Bill Gates Microsoft yönetim kurulu görevini bıraktı. Yapılan basın açıklamasında, Bill Gates’in küresel sağlık, kalkınma, eğitim ve iklim değişikliği dahil hayırsever önceliklerine daha fazla zaman ayırmak istediği ifade edildi.

Her ne kadar o, Microsoft’tan ayrılsa bile teknoloji danışmanlığı yapmaya devam edecek. Bunu açıklayan Microsoft CEO’su ona ihtiyaçları olduklarını söyledi. Bill Gates’in şirketten ayrılması tüm dünyada büyük bir şaşkınlık yarattı. Sizce onun şirketten ayrılma nedeni tam olarak ne olabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.