En çok alınan markalar bakın hangileri oldu: AVM’ler durumdan memnun!

2015 dunyanin en degerli 10 markasi

En çok alınan markalar AVM özelinde değerlendirildi. Buna göre ortaya gerçekten ilginç bir tablo çıktı. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Alışveriş merkezleri içerisinde yapılan harcamalar sonucunda en çok alınan markalar ortaya çıktı. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research Company arasında son derece önemli bir çalışma yapıldı. Bu çalışmanın sonucunda AVM’lerin bilançosu ortaya çıkarıldı.

Yapılan araştırmalar sonucunda 2 bin 400 kişi ile görüşmeler ayarlandı. Böylece 15 farklı kategoride en beğenilen ürünler ortaya konulmuş oldu. Bunlar arasında kadın giyim, erkek giyim, teknoloji perakendeciliği, teknoloji üreticisi, self servis restoran gibi birçok alan bulunuyor.

En çok tercih edilen markalar yeni yönelimleri gösteriyor

Günlük spor giyim alanında LC Waikiki öncü şirket olmayı başardı. Teknoloji perakendeciliği alanında ise Teknosa lider konuma ulaştı. Aksesuar alanında Atasay pırlanta ile Zen pırlanta oldu. Bu kategorilere bakıldığında geçen yıl ile neredeyse aynı olduğu görülüyor.

En çok alınan markalar
Cafe işletmeleri bakımından yeni yönelim Starbucks gibi şirketler olmayacak diyebiliriz. Mesela kahve dünyası onun liderliğini neredeyse ele geçirdi. Ayrıca teknoloji üreticisi konumunda Samsung değil artık Vestel yer alıyor. Elbette bunlar sadece AVM sınırları içerisinde geçerli.

Bilim kurulu üyesi AVM konusunda uyardı

Kaç yıl geçerse geçsin değişmeyen bazı özellikler mevcut. Mesela self-servis restoranlarda Burger King liderliği elinden bir türlü bırakmıyor. Uzun bir süre daha bırakmayacak gibi görünüyor. Peki sizin AVM gibi mekanlar içerisindeki favori markanız hangis? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.